Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szükség van szellemi helyőrségekre, mivel nem mindegy, milyen minőségben és állapotban őrizzük meg identitásunkat. Ennek erősítésében munkálkodik a szombatonkénti Vas Népében is megjelenő irodalmi-kulturális melléklet az Előretolt Helyőrség, amelyben számos kiváló vers, novella és tárca mellett riportsorozatot is olvashatunk. Az Előretolt Helyőrség szerkesztő csapata az ŐrvidékHáz vendégeként 2019. április 12-én (pénteken)  17 órakor pódiumbeszélgetésre invitálja az irodalombarátokat.

A költségvetési vitát lefolytatták, de a végszavazás elmaradt a szerdai közgyűlésen, így életbe lépett az átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet. Változtatás nélkül elfogadták a polgármester által újratárgyalásra visszaküldött négy napirendi pontot: köztük az SZMSZ módosítását és a Médiaközpont ügyvezetőjének leváltását. Az éjszakába nyúló ülés legfontosabb napirendjeit a frakciók csütörtök délelőtti sajtótájékoztatójukon véleményezték.

A napokban megkezdődik az Arany-patak medrének felújítása a Liget utcai fahíd és a Rohonci út közötti szakaszon. Sétányt alakítanak ki, napozóteraszokat építenek és parkosítanak. A beruházást az önkormányzat saját forrásból valósítja meg.

Minden korosztály talál magának programot tavasszal a civilek által szervezett események között -  ezeket ajánlották a szervezetek a közönség figyelmébe. Túra, egészségügyi és katonai előadás, tájékoztatás a speciális nevelési igényű gyerekekről - többek között ezek szerepelnek a kínálatban.

Az író-költő és jogtudós politikusra, egykori igazságügy-miniszterre, Horváth Boldizsárra emlékeztek a 23. Vasi Jogásznap résztvevői a múzeumkertben álló szobránál. A jogásztársadalom idei szakmai találkozójának témájául idén a sportjogot választották.

Sajtótájékoztatót tartottak a közgyűlés másnapján a városházán. A politikai erők különbözőképpen látják a kialakult helyzetet. A baloldal szerint a Fidesz, a jobboldal szerint viszont az új többség akadályozta meg, hogy a költségvetés tárgyalásáig eljussanak.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek csütörtökön este Szombathelyen. A Savaria Nagyszálló előtti téren ünnepi beszédet hallgattak meg a résztvevők, ezt követően az ún. “ávós háznál” koszorút helyeztek el. Az eseményt a Levéltárban zárták, egy Mindszenty-bíborosról szóló  előadással.

Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan a közgyűlés csütörtöki ülése előtt a város oktatási és szociális bizottsága. Köztük szavaztak a város idei költségvetéséről is, ám ezen a jelen lévő baloldaliak nem vettek részt.

Sajtótájékoztatót tartott Molnár Miklós alpolgármester “Utoljára a kialakult helyzet előzményeiről” címmel.

Kedden délután a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságának ülésével folytatódott a csütörtöki városi közgyűlést előkészítő tanácskozások sorozata. Itt is napirenden szerepelt a város 2019. évi költségvetése, de foglalkoztak az I. világháborús emlékmű felújításával, valamint támogatási pályázatok kiírásával is.

A gazdasági és városstratégiai bizottság hétfő délutáni ülésével megkezdődött a csütörtöki városi közgyűlést előkészítő tanácskozások sorozata.  Ezek kiemelt témája a 2019. évi költségvetési tervezet véleményezése.

Az uniós és hazai fejlesztési források jobb kihasználása, továbbá a pályázati programok sikeres megvalósítása érdekében konferenciasorozatot szervez az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Széchenyi Programirodával közösen egyházi szervezetek részére. Hétfőn Szombathelyen várták az érdeklődőket.

Tavaly több mint 1200 háztartás vette igénybe a család- és gyermekjóléti szolgálatást Szombathelyen. Legtöbbször megélhetési és lakhatási problémák, gyermeknevelési gondok, kapcsolati konfliktusok miatt fordultak a szolgálathoz. Szakmai tanácskozáson értékelte a gyermekvédelmi jelzőrendszer tavalyi tevékenységét a Pálos Károly Szociális Központ és Gyermekjóléti Szolgálat.

Rendkívüli közgyűlést kezdeményezett az Éljen Szombathely! frakció - erről tartott sajtótájékoztatót Nemény András.

Megtartotta februári ülését a Vas megyei közgyűlés.Első alkalommal rendez téli egyetemet a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete. A négynapos “Társadalmi átalakulás menedzsment” kurzuson a kulturális örökség és a fenntarthatóság témájában tartanak előadásokat.

Szombathely híres szülötte, Horváth Boldizsár egykori igazságügy miniszter emléke és munkássága előtt tiszteleg ebben az évben is a megye jogásztársadalma. Március elsején 23. alkalommal rendezik meg a Vasi Jogásznapot.

Nemzeti egység született a családok jegyében. A Fiatal Családosok Klubja őszinte örömmel fogadta, hogy Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke idei évértékelő beszédében családvédelmi akciótervet jelentett be, és ezzel is kinyilvánította, a Kormány továbbra is aktívan cselekszik a magyar családok érdekében.

Közel 830 millió forint pályázati támogatásból új házak épülnek látás- és mozgássérültek részére Szombathelyen és Táplánszentkereszten. Az ellátottak így - kikerülve az intézményi keretek közül - nagyobb önállóságot kapnak. Az épületek várhatóan ez év végére készülnek el.

Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és a hozzá kapcsolódó helyi lehetőségeket még vonzóbbá és ismertebbé tenni, akár úgy, hogy az az Unesco Világörökség részévé is válhasson. Erről tartottak workshopot kulturális és turisztikai szakemberek a Savaria Múzeumban.