Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Demonstrációt tartottak kedden este a szombathelyi városháza előtt.

Az üzleti, az önkormányzati és a civil szférát is érinti az az új pályázati lehetőség, amelyet a városházán mutattak be. A CLLD keretében több mint félmilliárd forintra lehet majd pályázni. Az első lehetőség januárban nyílik meg az érdeklődők előtt.

A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek figyelmét a jövőbeni pályázati lehetőségekre. Az rendezvényen köszöntötte a megjelenteket dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik a jövő évi választásokról. Balassa Péter képviselő a szombathelyi bérlakás-kérdésről beszélt - más költségvetési problémák felvetése mellett.

Karácsonyi ünnepséget tartottak a Városházán, melyen közreműködött Bálint Éva, Szabó Tibor színművész és Völgyi Attila gitáros.

Csatorna- és úthálózatok fejlesztéséről, de a villamos-közlekedés újraindítási lehetőségéről is szó esett a szerdai közmeghallgatáson.
Ünnepi szentmise keretében dr. Székely János megyéspüspök áldotta meg a kámoni Krisztus Király templom felújított orgonáját, majd az újonnan épített közösségi házat. 

Ülésezett a város oktatási és szociális bizottsága, amely 22 napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan. Többek között új óvodai csoportszobák kialakítását és az Aktív időskor program folytatását javasolták a közgyűlésnek. Szintén összeült a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága.

Jótékonysági állófogadást rendezett az egyik környezetvédelmi tanácsadó iroda a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen ÖKO-Zsúr címmel. A programmal a diákok környezettudatos nevelését hatékonyabbá, a helyi gazdasági szereplők és a hatóságok közötti kapcsolatokat pedig szorosabbá kívánták tenni.

Több mint negyven előterjesztést tárgyalt meg hétfő délutáni ülésén a közgyűlés gazdasági és városstratégiai bizottsága. A testület egyebek mellett foglalkozott az integrált városfejlesztési stratégia megújításával, a Gothard-kastély megvalósíthatósági tanulmányával, valamint a Romkert fejlesztésével is.

Magyarországnak az Európai Ügyészséghez való csatlakozása érdekében gyűjt aláírásokat Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Országosan 73 cégtől és közintézménytől – többek között a Bosch, a BPW-Hungária, az IBM, a MAM Hungária, a Pest Megyei Kormányhivatal és a Zsidai Csoport – összesen 90 pályázatot nyújtottak be az OFA Nonprofit Kft. által meghirdetett Az Év Felelős Foglalkoztatója 2018 felhívására. 2018-ban a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal második helyen végzett a közszféra kategóriában.

Uniós és központi kormányzati finanszírozással, mintegy 550 millió forintból valósul meg a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum intézményrendszerének átfogó fejlesztése. Ennek célja, hogy csökkentsék a végzettség nélküli iskolaelhagyók számát. A projekt nyitórendezvényének helyszíne az Oladi-iskola színházterme volt.

A Szombathelyi Szépítő Egyesület majdnem teljes történetét feldolgozza az a kötet, amelyet a Berzsenyi Könyvtárban mutattak be. A 133 éves civil szervezetről már korábban is készült egy könyv, aminek nagy sikere volt, így gyorsan elfogyott. Most az egyesület utóbbi 15 éve is bekerült a kiegészített kötetbe.

Beszámoló az Euro-mediterrán Kulturális Városok Szövetsége Igazgatótanács Üléséről

17. alkalommal került megrendezésre az online marketing-kommunikációs szakma legrangosabb hazai eseménye, az Év Honlapja pályázat, ahol a Minőségi Díj elismerésben részesült a megújult megyei honlap, a vasmegye.hu.

Háromnapos programsorozatot szervezett a Szombathelyi Zsidó Hitközség az Izraeli Kulturális Intézettel közösen Izrael állam megalakulásának 70. évfordulója alkalmából. Az érdeklődők megismerkedhettek az izraeli kultúrával, zenével és ízekkel, a zárónapon pedig fát ültettek a jubileum tiszteletére.

A Szent Márton városi díjátadó gálán mondott ünnepi köszöntőt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Az önkormányzat által adományozható kitüntetéseket dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly és Koczka Tibor alpolgármesterek, Lendvai Ferenc tanácsnok, Károlyi Ákos jegyző, dr. Takátsné dr. Tenki Mária, Rettegi Attila és Ágh Ernő bizottsági elnökök adták át.