Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Összesen 26 napirendi pontot tárgyalt meg keddi ülésén a város oktatási és szociális bizottsága. Támogatták többek között az esélyegyenlőségi program akciótervét, és számos intézmény beszámolóját.

Az eddigihez hasonlóan működhet az AGORA, a Savaria Szimfonikus Zenekar, a Mesebolt és a Weöres Sándor Színház - a többi között ezt vetítette előre a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának közgyűlés előtti ülése, amelyen megszavazták a javaslatot ezek tavalyi beszámolójának, és idei munkatervének elfogadására.

A gazdasági és városstratégiai bizottság ülésével kezdődött a közgyűlés előtti munka. A 35 napirendi pont között a többi között helyet kapott a Képtár és a KRESZ-parki Víztorony felújításával kapcsolatos építészeti tervek bemutatása, de a buszpályaudvar átköltöztetése is. A javaslatokat csütörtökön tárgyalják.

A környezetvédelem és a szórakozás is szerepel a szombathelyi civilek közelgő programjai között, ezeket ajánlották a sajtó figyelmébe az egyesületek és az alapítványok.

Tízedik alkalommal gyűltek össze a szőlővel, klímával és meteorológiával foglalkozó szakemberek Kőszegen a Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoportjának szervezésében. Négy szekcióban huszonegy előadás hangzott el, valamint egy, a szőlőtermesztés és az éghajlat kapcsolatáról szóló fórum is helyet kapott a programban.

AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 

2017–2018. második félév

A hétvégén rendezték meg Salgótarjánban a Civil Kerekasztalok szakmai találkozóját, amelyen a legnagyobb létszámmal a Szombathelyi Civil Kerekasztal képviseltette magát.

(Mindszenty József)
Nagy számú érdeklődő jött el az oladi templom közösségi házába, hogy meghallgassák a vendégek előadását községük híres szülöttjének, Mindszenty József, Magyarország utolsó hercegprímásának életútjáról.

Október 3-án, hétfőn szünetel az ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban.

Az október másodikai népszavazáson való részvételre buzdított Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető csütörtökön a Fő téren, és arra kérte a járókelőket, hogy szavazzanak nem-mel a betelepítési kvótával kapcsolatos kérdésre.

A család és a gyermek védelmének fontosságát helyezte középpontba az a szakmai konferencia, amit a Herényiek Házában tartottak szerdán. A nyugat-dunántúli szakembereknek szóló előadásokban a hazai rendszerről és nemzetközi példákról is szó esett.

A nyári szünetet követő első közgyűlést tartották csütörtökön a városatyák. A késő estig tartó tanácskozáson 25 napirendet tárgyaltak nyilvánosan. A frakciók pénteken délelőtt sajtótájékoztatón értékelték a határozatokat.

Mérföldkőhöz érkezett az immár hosszú évek óta zajló Falco gyári ügy. Kedden délután sajtótájékoztatón jelentette be Hende Csaba országgyűlési és Kántás Zoltán önkormányzati képviselő, hogy a faipari cég hosszas huzavona után elhelyezte károsanyag-kibocsátást mérő műszerét.

 tárgyalt meg hétfő délelőtti ülésén az önkormányzat gazdasági és városstratégiai bizottsága. A testület teendői annyira megszaporodtak, hogy a jövő héten rendkívüli ülésen folytatják a munkát.

„Az emberi kultúrának a tudomány az alapja, ezért kell a legszélesebb körben terjeszteni.” (Bay Zoltán fizikus, 1900–92)
Az idén ünnepli megalakításának 175. évfordulóját a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, közismert nevén TIT, eredeti, alapításkori nevén: Magyar Természettudományi Társulat.

„Az emberi kultúrának a tudomány az alapja, ezért kell a legszélesebb körben terjeszteni.” (Bay Zoltán fizikus, 1900–92)
Az idén ünnepli megalakításának 175. évfordulóját a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, közismert nevén TIT, eredeti, alapításkori nevén: Magyar Természettudományi Társulat.