Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

2017–2018. második félév

A hétvégén rendezték meg Salgótarjánban a Civil Kerekasztalok szakmai találkozóját, amelyen a legnagyobb létszámmal a Szombathelyi Civil Kerekasztal képviseltette magát.

(Mindszenty József)
Nagy számú érdeklődő jött el az oladi templom közösségi házába, hogy meghallgassák a vendégek előadását községük híres szülöttjének, Mindszenty József, Magyarország utolsó hercegprímásának életútjáról.

Október 3-án, hétfőn szünetel az ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban.

Az október másodikai népszavazáson való részvételre buzdított Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető csütörtökön a Fő téren, és arra kérte a járókelőket, hogy szavazzanak nem-mel a betelepítési kvótával kapcsolatos kérdésre.

A család és a gyermek védelmének fontosságát helyezte középpontba az a szakmai konferencia, amit a Herényiek Házában tartottak szerdán. A nyugat-dunántúli szakembereknek szóló előadásokban a hazai rendszerről és nemzetközi példákról is szó esett.

A nyári szünetet követő első közgyűlést tartották csütörtökön a városatyák. A késő estig tartó tanácskozáson 25 napirendet tárgyaltak nyilvánosan. A frakciók pénteken délelőtt sajtótájékoztatón értékelték a határozatokat.

Mérföldkőhöz érkezett az immár hosszú évek óta zajló Falco gyári ügy. Kedden délután sajtótájékoztatón jelentette be Hende Csaba országgyűlési és Kántás Zoltán önkormányzati képviselő, hogy a faipari cég hosszas huzavona után elhelyezte károsanyag-kibocsátást mérő műszerét.

 tárgyalt meg hétfő délelőtti ülésén az önkormányzat gazdasági és városstratégiai bizottsága. A testület teendői annyira megszaporodtak, hogy a jövő héten rendkívüli ülésen folytatják a munkát.

„Az emberi kultúrának a tudomány az alapja, ezért kell a legszélesebb körben terjeszteni.” (Bay Zoltán fizikus, 1900–92)
Az idén ünnepli megalakításának 175. évfordulóját a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, közismert nevén TIT, eredeti, alapításkori nevén: Magyar Természettudományi Társulat.

„Az emberi kultúrának a tudomány az alapja, ezért kell a legszélesebb körben terjeszteni.” (Bay Zoltán fizikus, 1900–92)
Az idén ünnepli megalakításának 175. évfordulóját a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, közismert nevén TIT, eredeti, alapításkori nevén: Magyar Természettudományi Társulat.

Elkészült az a városi címertervezet, amelyben kiegészítő elemként Szent Márton alakja is megjelenik. A tervek szerint a polgármesteri címer kitüntetéseken vagy levélparpírokon lesz látható majd.

Szombathely civil szervezetekkel és gazdasági szereplőkkel összefogva kulturális és közösségi tereinek megújítását tervezi egy európai uniós pályázat keretein belül. Az egyik lehetséges helyszín a Romkert, melynek közösségi térré való alakításának lehetőségeiről kerekasztal beszélgetést tartottak az Iseumban.

Rendkívüli ülést tartott szerdán délután az önkormányzat gazdasági és városstratégiai bizottsága. A testület véglegesítette a helyi autóbusszal végzett személyszállítás közszolgáltatási pályázatának kiírását, módosította a foglakoztatási paktum konzorciumi tagjainak körét, és hozzájárult ahhoz, hogy a Reményik-iskola helyiségeket béreljen az EPCOS volt telephelyén.

A megyei foglalkoztatási paktum támogatási szerződésének aláírásával megkezdődött a Vas Megyei Területi Operatív Program megvalósítása. A projektbe háromszázötven potenciális munkavállaló bevonását tervezik.

Komoly terhet ró a családokra a szeptemberi iskolakezdés, ezért a minisztériumi döntés értelmében előbb érkeznek a számlára a támogatások.

korábbi általános helynök vezeti július 18-ától az új főpásztor megválasztásáig a Szombathelyi Egyházmegyét.

1944 augusztus 2-áról 3-ára virradó éjszaka végezték ki az auschwitz-birkenaui cigánytábor mintegy háromezer lakóját. A Cigány Világszövetség döntése alapján ez a nap Roma Holokauszt Világnapja, amelyről Szombathelyen is minden évben megemlékeznek a Jászai Mari utcai emlékműnél.

Hatvannégy sírhellyel bővült a szombathelyi zsidó temető. Az alapterület nem változott, a kerítésen belül alakították ki az új parcellákat. A munkálatokhoz az önkormányzat adott támogatást.

Ki tervezi a várost? - ez a témája az idei, immár 49. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemnek.