Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A magyar lakosság egészségi állapotát jellemző mutatók javultak és nőtt hazánkban a születéskor várható élettartam is – állapítja meg az Európai Bizottság ma nyilvánosságra hozott országjelentése, amely kiemeli, hogy különösen magas Magyarországon a gyermekkori immunizáció az ingyenes kötelező védőoltásoknak köszönhetően. 

A Magyar Nyelvtudományi Társaság Magyartanári Tagozata és az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központja 2019. november 30-án (szombaton) rendezi meg a VI. Vályi András anyanyelv-pedagógiai konferenciát.

Az idén Egerben találkoztak a Civil Kerekasztalok vezetői és tagjai, hogy tapasztalatot cseréljenek. Magyarországról a házigazda egrieken kívül Szombathely, Nagykanizsa, Békéscsaba, Salgótarján, Gyöngyös, Kecskemét és Kazincbarcika városának képviselői vettek részt a háromnapos szakmai találkozón, de Lengyelországból és Szlovákiából is érkeztek előadók, vendégek.

A Savaria Szimfonikus Zenekar vezetői 2019. május 22-én, szerdán, 13 órakor  sajtótájékoztató keretében ismertetik aaz előző évad és az idei évad legfontosabb adatait, információit.

Szükség van szellemi helyőrségekre, mivel nem mindegy, milyen minőségben és állapotban őrizzük meg identitásunkat. Ennek erősítésében munkálkodik a szombatonkénti Vas Népében is megjelenő irodalmi-kulturális melléklet az Előretolt Helyőrség, amelyben számos kiváló vers, novella és tárca mellett riportsorozatot is olvashatunk. Az Előretolt Helyőrség szerkesztő csapata az ŐrvidékHáz vendégeként 2019. április 12-én (pénteken)  17 órakor pódiumbeszélgetésre invitálja az irodalombarátokat.

A költségvetési vitát lefolytatták, de a végszavazás elmaradt a szerdai közgyűlésen, így életbe lépett az átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet. Változtatás nélkül elfogadták a polgármester által újratárgyalásra visszaküldött négy napirendi pontot: köztük az SZMSZ módosítását és a Médiaközpont ügyvezetőjének leváltását. Az éjszakába nyúló ülés legfontosabb napirendjeit a frakciók csütörtök délelőtti sajtótájékoztatójukon véleményezték.

A napokban megkezdődik az Arany-patak medrének felújítása a Liget utcai fahíd és a Rohonci út közötti szakaszon. Sétányt alakítanak ki, napozóteraszokat építenek és parkosítanak. A beruházást az önkormányzat saját forrásból valósítja meg.

Minden korosztály talál magának programot tavasszal a civilek által szervezett események között -  ezeket ajánlották a szervezetek a közönség figyelmébe. Túra, egészségügyi és katonai előadás, tájékoztatás a speciális nevelési igényű gyerekekről - többek között ezek szerepelnek a kínálatban.

Az író-költő és jogtudós politikusra, egykori igazságügy-miniszterre, Horváth Boldizsárra emlékeztek a 23. Vasi Jogásznap résztvevői a múzeumkertben álló szobránál. A jogásztársadalom idei szakmai találkozójának témájául idén a sportjogot választották.

Sajtótájékoztatót tartottak a közgyűlés másnapján a városházán. A politikai erők különbözőképpen látják a kialakult helyzetet. A baloldal szerint a Fidesz, a jobboldal szerint viszont az új többség akadályozta meg, hogy a költségvetés tárgyalásáig eljussanak.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek csütörtökön este Szombathelyen. A Savaria Nagyszálló előtti téren ünnepi beszédet hallgattak meg a résztvevők, ezt követően az ún. “ávós háznál” koszorút helyeztek el. Az eseményt a Levéltárban zárták, egy Mindszenty-bíborosról szóló  előadással.

Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan a közgyűlés csütörtöki ülése előtt a város oktatási és szociális bizottsága. Köztük szavaztak a város idei költségvetéséről is, ám ezen a jelen lévő baloldaliak nem vettek részt.

Sajtótájékoztatót tartott Molnár Miklós alpolgármester “Utoljára a kialakult helyzet előzményeiről” címmel.

Kedden délután a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságának ülésével folytatódott a csütörtöki városi közgyűlést előkészítő tanácskozások sorozata. Itt is napirenden szerepelt a város 2019. évi költségvetése, de foglalkoztak az I. világháborús emlékmű felújításával, valamint támogatási pályázatok kiírásával is.

A gazdasági és városstratégiai bizottság hétfő délutáni ülésével megkezdődött a csütörtöki városi közgyűlést előkészítő tanácskozások sorozata.  Ezek kiemelt témája a 2019. évi költségvetési tervezet véleményezése.

Az uniós és hazai fejlesztési források jobb kihasználása, továbbá a pályázati programok sikeres megvalósítása érdekében konferenciasorozatot szervez az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Széchenyi Programirodával közösen egyházi szervezetek részére. Hétfőn Szombathelyen várták az érdeklődőket.

Tavaly több mint 1200 háztartás vette igénybe a család- és gyermekjóléti szolgálatást Szombathelyen. Legtöbbször megélhetési és lakhatási problémák, gyermeknevelési gondok, kapcsolati konfliktusok miatt fordultak a szolgálathoz. Szakmai tanácskozáson értékelte a gyermekvédelmi jelzőrendszer tavalyi tevékenységét a Pálos Károly Szociális Központ és Gyermekjóléti Szolgálat.

Rendkívüli közgyűlést kezdeményezett az Éljen Szombathely! frakció - erről tartott sajtótájékoztatót Nemény András.

Megtartotta februári ülését a Vas megyei közgyűlés.Első alkalommal rendez téli egyetemet a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete. A négynapos “Társadalmi átalakulás menedzsment” kurzuson a kulturális örökség és a fenntarthatóság témájában tartanak előadásokat.