Rövid hírek

2018-03-04, 18:54
   |   Kategória: Fórum
AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
AGORA Műhely

Az AGORA Műhely keretében Szombathelyen tanácskoztak a kulturális központok munkatársai. Az ország tizennégy intézményéből érkezett szakembereket  Puskás Tivadar polgármester köszöntötte. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai koordinációjával  létrejött AGORA Műhely  rendezvényeinek a célja az ország kiemelkedő, minőségelvű kulturális-közművelődési központjainak infrastrukturális és tartalmi fejlesztése, valamint az intézmények tevékenységének koordinálása.

LMP
A 4 évvel ezelőttinél gyorsabban sikerült összegyűjteni a szükséges aláírásokat a Lehet más a politika jelöltjeinek nyilvántartásba vételéhez. Az 1-es és a 2-es választókörzetben megvan már a hivatalos jelölt, és a 3-as körzetben is csak néhány aláírás hiányzik már - hangzott el a párt sajtótájékoztatóján. Németh Ákost, Vas megye 1-es számú választókerületének LMP-s  országgyűlési képviselőjelöltjét is nyilvántartásba vette a választási bizottság.  A párt azt szeretné, ha minden szavazókörben több ellenzéki delegált is lenne, ennek érdekében felkéréssel fordultak a mérhető támogatottsággal bíró pártokhoz.

Hatos Csaba kiállítása

A Vitalitas Galériában csütörtökön nyílt meg Hatos Csaba festőművész “Álom és valóság narratíva”  című kiállítása. A tárlatot Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész ajánlotta a közönség figyelmébe.  Az alkotó munkásságát méltatva elmondta, hogy  értékes tagja a művésztársadalomnak, és sajátos világú képeivel egyaránt kivívta a szakma és a közönség elismerését. A szabadkai születésű, de évtizedekig Vas megyében élő festőművész kiállítása március 14-ig tekinthető meg a galériában.  

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178