Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szőlő és Klíma Konferencia

Tízedik alkalommal gyűltek össze a szőlővel, klímával és meteorológiával foglalkozó szakemberek Kőszegen a Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoportjának szervezésében. Négy szekcióban huszonegy előadás hangzott el, valamint egy, a szőlőtermesztés és az éghajlat kapcsolatáról szóló fórum is helyet kapott a programban.
Az elmúlt tíz év tapasztalatai alapján a klímaváltozás egyre inkább befolyásolja a szőlőtermesztést ezért a borászoknak is nagyobb figyelmet kell fordítaniuk az éghajlatváltozásra. Nem véletlenül ez volt az egyik témája az idei konferenciának.

Kampits László- borász, Kőszeg
“Tanultságos ez a rendezvény, hiszen nagyon érdekes és információval teli dolgokat tudhatunk meg, hogy mit és, hogyan , és jól csináljuk-e vajon a dolgainkat, illetve mire tudunk következtetni. Hogy ha termelünk, egy idő után muszáj lesz minél több információt megtudni a szőlőről, és annak a növekedéséről, illetve befolyásolásáról.

Szent György naphoz kötődően tízedik alkalommal gyűltek össze a szőlővel, klímával és meteorológiával foglalkozó szakemberek Kőszegen. A konferencia célja, hogy megvitassák azokat az időjárási és éghajlati hatásokról szóló kutatási eredményeiket, amelyeket a szőlőtermesztők is hasznosíthatnak. Puskás János, a Magyar Meteorológia Társaság Szombathelyi csoportjának elnöke az elmúlt egy évtized tapasztalatait összegezte.

Puskás János- elnök, Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoport

„Az indulástól kezdve 193 előadás hangzott el a konferenciánkon, ennek nagy része szóbeli előadás, és a töredéke poszter előadás. Olyan témák kerülnek elő, amelyek a szőlőtermesztést szempontjából fontosak, és a szőlőtermesztésre, az időjárásra, illetve az éghajlati hatásokat kutatják a kutatók”

A 2009-ben elindított konferenciasorozat  helyszín választása nem véletlen: Kőszegen 1740 óta vannak feljegyzések a Szőlő jövések könyvébe.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb