Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szőlő és Klíma Konferencia

Tízedik alkalommal gyűltek össze a szőlővel, klímával és meteorológiával foglalkozó szakemberek Kőszegen a Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoportjának szervezésében. Négy szekcióban huszonegy előadás hangzott el, valamint egy, a szőlőtermesztés és az éghajlat kapcsolatáról szóló fórum is helyet kapott a programban.
Az elmúlt tíz év tapasztalatai alapján a klímaváltozás egyre inkább befolyásolja a szőlőtermesztést ezért a borászoknak is nagyobb figyelmet kell fordítaniuk az éghajlatváltozásra. Nem véletlenül ez volt az egyik témája az idei konferenciának.

Kampits László- borász, Kőszeg
“Tanultságos ez a rendezvény, hiszen nagyon érdekes és információval teli dolgokat tudhatunk meg, hogy mit és, hogyan , és jól csináljuk-e vajon a dolgainkat, illetve mire tudunk következtetni. Hogy ha termelünk, egy idő után muszáj lesz minél több információt megtudni a szőlőről, és annak a növekedéséről, illetve befolyásolásáról.

Szent György naphoz kötődően tízedik alkalommal gyűltek össze a szőlővel, klímával és meteorológiával foglalkozó szakemberek Kőszegen. A konferencia célja, hogy megvitassák azokat az időjárási és éghajlati hatásokról szóló kutatási eredményeiket, amelyeket a szőlőtermesztők is hasznosíthatnak. Puskás János, a Magyar Meteorológia Társaság Szombathelyi csoportjának elnöke az elmúlt egy évtized tapasztalatait összegezte.

Puskás János- elnök, Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoport

„Az indulástól kezdve 193 előadás hangzott el a konferenciánkon, ennek nagy része szóbeli előadás, és a töredéke poszter előadás. Olyan témák kerülnek elő, amelyek a szőlőtermesztést szempontjából fontosak, és a szőlőtermesztésre, az időjárásra, illetve az éghajlati hatásokat kutatják a kutatók”

A 2009-ben elindított konferenciasorozat  helyszín választása nem véletlen: Kőszegen 1740 óta vannak feljegyzések a Szőlő jövések könyvébe.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb