Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szociális hét

2018 a Családok éve – ez a mottója az idei Szociális Hétnek. A programsorozat célja, hogy a a szociális szférában dolgozók különböző előadások, nyílt napok formájában bemutathassák tevékenységüket.
Ha tavasz, akkor Szociális Hét Szombathelyen – mondta köszöntőjében Puskás Tivadar polgármester, utalva arra, hogy immáron 23. alkalommal szervezik meg a rendezvénysorozatot.

Puskás Tivadar – polgármester

„ Az idei esztendőben összességében az 5 nap alatt 15 helyszínen 14 -féle programmal ismerkedhetnek meg a nézők. Ez Pál Ferenc atyának az előadásától kezdve az Előttem az utódom programokon keresztül a legójáték”

A május 8-i megnyitó után Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember tart előadást. A másnap részben a sport jegyében telik majd, de a stroke-ról is hallhatnak előadást az érdeklődők. Május 10-án nyílt napot tartanak a Barnahus központban és a Ma Háza Rehabilitációs Foglalkoztatóban. A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Kft. speciális filmnézés címmel szervez konferenciát és Szombathelyre érkezik Balczó András háromszoros olimpiai bajnok öttusázó is. 2018 A családok éve – ez a jelmondata az idei rendezvénynek.

Kulcsár Lászlóné – intézményvezető, Pálos Károly Központ

„A program alapján jól érzékelhető szinte minden egyes elemnél megjelennek a családok, akár a generációk . Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy ezek a programok nem első sorban a szakmának, természetesen a szakmának is szólnak, de fontosnak tartjuk azt is, hogy nyissunk a lakosság fele.”

Május 12-én a Családok éve programsorozat keretében a Százszorszép Bölcsődébe várják a kicsiket és nagyokat.

Pósfainé Sebestyén Bianka – intézményvezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény

„Egy nagy rendezvénybusszal Étel-élet - mozgás címmel zajlanak a rendezvények, ahol közös látványfőzés lesz a családokkal, nagyon egyszerű, előre elkészíthető, kiadagol alapanyagokból a családok maguk főzhetnek együtt a szakácsokkal és azt ott el is fogyaszthatják.”

A Szociális Hét zárásaként idén is díjátadó gála keretében kapnak kitüntetést a szociális szférában kiemelkedő munkát végző dolgozók.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb