Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Drogfórum

Június 26-a a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napja. Ilyenkor világszerte számos programot, közösségi eseményt szerveznek, hogy felhívják a figyelmet a drogkereskedelem és a kábítószer-fogyasztás veszélyeire. Szombathelyen immár hagyomány, hogy a város Kábítószerügyi Egyeztető Fórumának tagjai megosztják egymással tapasztalataikat.
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság köznevelési intézményekben végrehajtott drogprevenciós tevékenységéről Németh Andrea címzetes rendőr őrnagy tartott beszámolót. A rendőrség képviselői és a városvezetés mellett gyámügyi és népegészségügyi szakemberek is részt vettek a fórumon. A cél, hogy együttes erővel próbálják meg teljesen visszaszorítani a kábítószerrel élő fiatalok számát Szombathelyen.

Lendvai Ferenc - elnök, Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

"Úgy gondolom, hogy amíg egyetlen egy kábítószerező fiatal is van Szombathelyen, addig nekünk van feladatunk. Nagyon szomorú országos statisztikákat hallottunk és eredményeket, 10-12 éves kábítószer-fogyasztókról is hallottunk a mai nap során."

A Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Gazdasági Ellátó Szervezet is csatlakozott a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumhoz. Az együttműködés egyik legfontosabb pillére az ifjúsági védőnői szolgálat. Ennek keretében a szakemberek az oktatási intézményekben osztályfőnöki órákon tartanak felvilágosító előadásokat. Fontos szerep hárul a nemrégiben megnyílt Egészségfejlesztési Irodára is.

Vigné Horváth Ilona - igazgató, Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ

"Az Egészségfejlesztési Iroda is csatlakozott a KEF-hez, illetve együttműködési szerződést kötöttünk még a pályázat beadásakor. Az együttműködés úgy gondolom, hogy hatásos egészségfejlesztés, lelki egészség tekintetében is állunk a lakosság rendelkezésére."

Az egyeztető fórum keretében a tagok egy flashmobon is részt vettek a Fő téren. A fiatalok bemutatták, hogyan lesz egyik pillanatról a másikra valaki drogfogyasztó, és minderre hogyan reagálhat a szervezete. Az esemény zárásaként a szakmai rendezvény szereplői egy-egy kitűzővel gazdagodtak.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb