Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Határvadászok

Elkészült Szombathelyen Nyugat-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság XIV. határvadász bevetési osztályának elhelyezésére szolgáló épületegyüttes. A létesítmény ünnepélyes átadása kedden délelőtt volt a vasi rendőrkapitányság Söptei úti objektumában.
A határőrizet megerősítésének érdekében a kormány úgy döntött, hogy háromezer fővel növeli a készenléti rendőrség létszámát. Az új állomány elhelyezésére Budapesten és 8 vidéki városban alakítanak ki körleteket. A győri és a szegedi után a szombathelyi létesítmény is elkészült.

Balogh János országos rendőrfőkapitány

Szombathelyi székhelyű határvadász bevetési osztály alapfeladata a határrend és a közterületek rendjének fenntartása mellett az alegységek esetenként készenléti szolgálatot is elláthatnak. Az új elhelyezési objektum akár több napon keresztül is biztosíthatja az állomány bevetési képességeinek fenntartását, kulturált elhelyezést, egyben versenyképessé teszi a határvadász hivatást a munkaerő-piacon.”

A szombathelyi határvadászok elhelyezésére szolgáló épületek a Söptei úton, az egykori határőr-laktanya területén kaptak helyet. Az új létesítmény két épületből áll. Az egyikben szolgálati és kiszolgáló helyiségeket, irodákat  és egy kondicionálótermet alakítottak ki. A másik egységben pedig három szinten összesen 46, egyenként két fő elhelyezésére szolgáló minigarzon található.

A létszámfejlesztésre, a szükséges eszközök beszerzésére, valamint az infrastruktúra kialakítására a kormány összesen 96,9 milliárd forint forrást biztosított - hangzott el az ünnepélyes átadáson.

Papp Károly közbiztonsági főigazgató Belügyminisztérium

“Új objektumok beruházásai indultak el. Ebből, ahogy a vezérőrnagy úr is elmondta, a harmadik átadáson vehetünk részt. Gépjárműparkot fejlesztettük, ez azért is nagy dolog, mondhatni történelmi léptékű, mert az elmúlt évtizedekben a rendőrség nem kapott arra lehetőséget, hogy technikai fejlesztést hajtson végre a gépjárműpark vonatkozásában.”

A határvadászok szombathelyi létesítménye 5,7 milliárd fortintba került. Legközelebb Nagykanizsán adnak át új objektumot.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb