Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kertek díjazása

A Parkerdei Kertbarát Egyesület idén is díjazta a legszebb kertek tulajdonosait. Hagyományos és modern kategóriában osztottak elismeréseket azoknak, akik egész évben gondosan rendben tartják a veteményesüket. A mozgalom 2007-ben indult, azóta már 165 szép kertet tartanak nyilván.
Ildikó 23 éve műveli parkerdei kiskertjét. Mindenféle zöldség és gyümölcs megterem benne, amire csak szükség lehet a konyhában. Párjával együtt nagy kedvvel gondozzák a veteményest, minden szabadidejüket itt töltik. Idén a hagyományos kategóriában övék lett a legszebb kert.

Szalainé Horváth Ildikó, Tóth Kálmán

„Reggeltől estig, mi zárjuk az utcát. Sokszor kint alszunk, az idei év olyan, hogy sokat vagyunk kint, szeretünk itt lenni, ilyen nyári időben jobb itt, mint otthon a lakásban.”

Több mint 580 kert tartozik az egyesülethez, amely 24 éve igyekszik segíteni a kertészkedést szerető embereknek, hogy szenvedélyüknek hódolhassanak. A szépkertes mozgalom célja, hogy a tulajdonosok megmutathassák, milyen gondos gazdái területüknek.

Molnár Lajos – elnök, Parkerdei Kertbarát Egyesület

„Minden évben május közepe körül elindul ez a bizottság, körbejárja a területet, és ahol szép kertet talál, azt összeírja, és azt összesítik augusztus elején.”
2009 óta már modern kategóriában is osztanak díjakat, mert sokan a hagyományos veteményes helyett inkább park-jellegű, pihenésre alkalmas kertet művelnek. Ebben a műfajban idén Tóthné Raffai Józsa kertje bizonyult a legszebbnek, amelyet kis tó, csobogó, sziklakert és sok-sok virág díszít.

Tóthné Raffai Józsa


„Próbáltuk alakítgatni, először még az egész kertet műveltük, aztán kicsit parkosítottunk, sok virágot raktunk.”

Az átadó ünnepséget a Gagarin úti idősklub Nefelejcs Kórusának dalcsokra színesítette. Puskás Tivadar polgármester is köszöntötte a kiskerteseket, és a civil közösségek fontosságára hívta fel a figyelmet, majd gazdára találtak a díjak. Idén a Tőzike utca lett a legrendezettebb utca.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb