Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kormányhivatal projektzáró

11 épület újult meg “A Vas Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai korszerűsítése” elnevezésű pályázat keretében - ebből öt szombathelyi. A megszépült intézmények sokkal olcsóbban működhetnek az összesen több mint egy milliárdos felújításnak köszönhetően.
Kőszeg, Celldömölk, Sárvár és Szentgotthárd mellett a megyeszékhely egyes épületei is megújultak - ezek mind a Vas Megyei Kormányhivatal vagyonkezelésében illetve tulajdonában állnak. A több mint egy milliárd forintos beruházás a 2016-ban indult KEHOP-projektnek köszönhető - az eredményekről a projektzáró eseményen számoltak be a megyeháza dísztermében.

Hende Csaba - alelnök, Magyar Országgyűlés

“A magyar állam tulajdonában, kezelésében lévő hivatali épületek méltóvá váltak megjelenésükben is a magyar polgárokhoz, azokhoz is, akik ezekben az épületekben dolgoznak, és azokhoz is, akik felkeresik ezeket a hivatalokat.”

Homlokzatok hőszigetelése, világítás- és fűtéskorszerűsítés, külső nyílászárók cseréje, napelemes rendszerek kiépítése - a többi között ilyen energiahatékonysági munkálatokat végeztek el az elmúlt két évben az épületeken. A 11 telephely közül öt szombathelyi - egyik leglátványosabb a Sugár úti épület.

Harangzó Bertalan - megyei kormánymegbízott

“Megjelenésében talán - és ezt a városlakók, akik arra járnak a Sugár út felé, észreveszik, hogy - egy majdnem teljesen új épület született meg ott, ez a valamikori ÁNTSZ , a Népegészségügyi Főosztály székháza, amelyik az építész tervező jó térlátása és jó színérzéke nyomán sokak szerint teljesen más épületté vált.”

A sajtóeseményen a tervezők, a kivitelezők, valamint a városok önkormányzatának képviselői, és a felújításban érintett intézmények vezetői voltak jelen. A Zanati úti épületre - a kormányhivatal  osztályvezetője szerint - már nagyon ráfért a korszerűsítés, elöregedett ugyanis kívül-belül.

Horváthné Séllei Erzsébet - osztályvezető, VMK Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály

“Az állategészségügyi egy régi épület, még a ‘70-es években épült, és nagyon örültünk a felújításnak, igaz, az ügyfélfogadás folyamatosan ment és az ügyfelek gyakran mondták, hogy sajnálnak minket emiatt, de a végén mindenki nagyon örült, 168 millió 700 ezer forintból energetikai korszerűsítés, hőszigetelés, ablakcsere, fűtéskorszerűsítés, aminek most már az előnyeit élvezzük.”

Ezzel a projekttel jelentősen javultak az ügyfélfogadás feltételei és a városkép is - hangsúlyozta Harangozó Bertalan kormánymegbízott.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb