Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Arany-patak híd - véglegesen lezárva

Ismét lezárják majd az Arany-patak hidat a Liget utcában - az autós forgalom elől véglegesen. A fokozott igénybevétel és az időjárási hatások a híd szerkezetének egyre gyorsuló elhasználódásához vezettek annak ellenére, hogy az önkormányzat évente többször is lezárta és felújíttatta. A jövőben már csak a kerékpárosok és a gyalogosok használhatják.
Akár a zongorakalapácsok úgy mozognak a Liget utcai Arany-patak híd pallójának egyes elemei.  

Lukács-Búzás Rózsa stábunknak éppen azt mutatta, mely deszkák okoztak neki riadalmat a napokban, amikor áthaladt a kis hídon és annak elemei váratlanul megemelkedtek alatta.


"Az pedig a bokámat. Most nem jött át rajt, mert ő már rutinos közlekedő, tudja, hogy melyikeket kell kikerülni. Nagyon rossz konstrukció, nagyon rossz tervezés."

Az egyébként is nagy gépjármű forgalmat lebonyolító patakmeder feletti átjáró a városban zajló útfelújítási és karbantartási munkák miatt még nagyobb terhelésnek van kitéve.

Lukács-Búzás Rózsa  

"Elég sokat közlekedem erre és nagyon veszélyesnek tartom az egészet. Többször leszegecselték már, de bizonyos időszakonként állandóan feljön."

Az önkormányzat az utóbbi 15 évben a szerkezet felújítási, karbantartási munkáira 20 millió forintot fordított és állapotát a szakemberek rendszeresen vizsgálták - ezt már Lakézi Gábor főépítész mondta sajtótájékoztató keretében. Az 1965-ben épült 4,5 méter szélességű híd eredetileg elsősorban gyalogos, kerékpáros forgalom részére épült, a kétirányú közúti forgalom egyidejű lebonyolítására nem alkalmas. Az átjáró az évek során egyre nagyobb intenzitású gépjármű forgal,at bonyolított le. A 2,5 tonnás súlykorlátozás ellenére gyakori a túlsúlyos járművek áthaladása is.

Puskás Tivadar polgármester arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a legutóbbi vizsgálat megállapította: a híd fa-acél-vasbeton tartószerkezete olyan mértékben károsodott, hogy az a gépjárműforgalom számára a továbbiakban nem felel meg teherbírási szempontból, csupán a gyalogos és kerékpáros forgalom áthaladása engedélyezhető rajta.

Ennek értelmében a Liget utcai Arany-patak hidat szeptember 6-tól, reggel 8 órától kezdve kizárólag a gyalogosok és a kerékpárosok vehetik igénybe, fokozott óvatossággal.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb