Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Városi tanévnyitó

Hétfőn valamennyi - összesen 69 - szombathelyi köznevelési intézményben megkezdődött a 2018-2019-es tanév. A városi tanévnyitó ünnepséget a Nyitra Utcai Általános Iskolában tartották. Az eseményen elhangzott, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 1,2 milliárd forintot meghaladó pályázati forrásból több köznevelési intézményt újítottak fel a városban.
Kissé megilletődötten, félszegen, bátortalanul foglalt helyet a városi tanévnyitó ünnepségen az a 28 kis elsős, akik idén kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat. Elsőként a polgármester köszöntette a megjelentek az Éhen Gyula lakótelepen működő intézményben. Puskás Tivadar elmondta: Szombathely iskolaváros, amelyben az oktatási rendszer alapját azok a kiváló pedagógusok alkotják, akikre a nemzet jövője épül.

Puskás Tivadar - polgármester

"2703 óvodás, 14822 iskolás, közöttük 1253 kollégista, azaz közel 18 ezer gyermek neveléséről, oktatásáról gondoskodunk Szombathelyen."

A polgármester hozzátette: a kormány törekvései között meghatározó szerepet tölt be egy családbarát ország megteremtése. Ezért is nyilvánították 2018-t a Családok Évének, ezzel is kiemelve hazánk keresztény gyökereit, és hitbéli meggyőződését. A Nyitra Utcai Általános Iskola 62 esztendeje áll Szombathely oktatásának szolgálatában.

Ma az angol-magyar kéttannyelvű tanítás helyszíne. Ennek hatékonyságát bizonyítja, hogy az előző tanév 37 harmadik osztályos tanulói közül 26-an tettek sikeres nyelvvizsgát, teljesítményüket oklevéllel ismerték el. Az ünnepségen az iskola igazgatója elsősorban a diákokhoz szólt.

Kalocsainé Magyar Éva - intézményvezető, Nyitra Utcai Általános Iskola

"A ti tálentumotok a tehetség, amit kamatoztathattok. Múlik ez a ti kitartásotokon, szüleitek biztosítják hozzá az otthon nyugalmát, tanáraitok pedig itt adják hozzá szaktudásukat, szakismeretüket. Így érhetitek el céljaitokat, ha éltek a lehetőségekkel."

Az ünnepség keretében köszöntötték azokat a diákokat és felkészítő tanáraikat, akik nemzetközi versenyeken képviselték hazánkat. Hétfőn 230 gyermek kezdte meg a 2018/19-es tanévet a Nyitra Utcai Általános Iskolában.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb