Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Közgyűlés utáni sajtótájékoztató

A Bem József utcába tervezett parkolókról, a költségvetés módosításáról és a városi cégek gazdálkodásáról beszéltek a politikusok a közgyűlés utáni sajtótájékoztatókon.
Még a tél előtt elkészülhetnek azok a parkolóhelyek, amelyeket a Bem József utca végére tervez a város - erről beszélt Lendvai Ferenc frakcióvezető a Fidesz sajtótájékoztatóján. Itt 72 új beállóhely enyhíti majd a környék parkolási gondjait, és további 60 hely épül ki tavasszal a régi buszforduló és a körzeti megbízotti iroda előtti területen, ennek a tervezése folyik. Szólt még a Haladás sportkomplexum alsó, sorompós parkolóinak megnyitásáról is, amit korábban az ellenzék is szorgalmazott - most a tapasztalatokat gyűjtik ezzel kapcsolatban. A költségvetés módosításáról elmondta, hogy közgyűlésen már nincs helye ötletelésnek, ezért helyénvaló, hogy az eredeti javaslatot fogadták el.

Amilyen a közlekedés, olyan a városvezetés - fogalmazott Balassa Péter jobbikos képviselő. Ezzel utalt a szerinte koncepciótlan út- és hídlezárásokra, amelyek ezekben a hetekben is nehezítik az autósok dolgát. A közgyűlésen felvetette a Haladás stadion állami fenntartásba adását - úgy véli, országosan ez az egyetlen logikus megoldás a működtetésre. Beszélt a közvilágítással kapcsolatban tervezett beruházásról, amely szerinte azért lehet végül olcsóbb, mert ő ráirányította a nyilvánosság figyelmét az ügyre. Bírálta a SZOVA Zrt. gazdálkodását, és korábbi kötvénykibocsátásból eredő magas tartozását. A jobbikos politikus kihangsúlyozta, hogy a lakossági érdekeknek kellene első helyen állniuk.

Éppen egy SZOVA által sikeresen menedzselt beruházással indította sajtótájékoztatóját Molnár Miklós pro savariás alpolgármester. Megkezdődött ugyanis a volt Epcos-terület hasznosítása, ahol a következő egy évben sportcsarnokok, üzletek és parkolóhelyek épülnek egymilliárd forintból. Az önkormányzati cég gazdálkodásáról elmondta, hogy a pillanatnyi gondokat a szemétszállítási díj késedelmes beérkezése okozza. Kiemelte Szombathely költségvetésének egyensúlyát, és hozzátette, hogy a vagyongazdálkodási bevételek is várakozáson felül teljesültek. Jól állnak a Sárdi-ér úti terület infrastruktúra-fejlesztési munkái, ennek részleges értékesítésével is a kötvények fedezetét tudja majd megteremteni a SZOVA.

Szóvá tette Nemény András, a baloldali frakció vezetője, hogy nem kapott tájékoztatást olyan fontos ügyekről, mint a Kisfaludy utcai fizetőparkolók, ahol szerinte az eredeti állapotot kellene visszaállítani, vagy éppen az Arany-patak hídja, amellyel kapcsolatban nem világos, hogy miért kellett lezárni. Kampányízűnek érzi a Haladás stadion gépkocsibeállóinak megnyitását, mint fogalmazott, helyesli az ellenzéki ötlet nyomán hozott intézkedést, de legalább fél évig figyelni kellene a hatását. Beszélt még a Bem utcai parkolókról, amelyeket részben azért kell most újraterveztetni, mert lejártak az eredeti tervek. Megjegyezte, hogy nem ártana látni, hány ilyen ügy van még, mert ezek indokolatlanul okoznak többletkiadást.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb