Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Új Elmélyedés Gondolkodó Társaság

Alakuló ülését tartotta csütörtökön délután az Új Elmélyedés Gondolkodó Társaság az ŐrvidékHázban. Az alapítók célja az, hogy a gondolatébresztő beszélgetések keretében újraértelmezzék az emberi mivoltot, a Homo sapiens viselkedését, filozófiáit, jelenlegi mentális állapotát.
Kuzsner Péter előadásában Ligeti György Clocks and Clouds, azaz Órák és Felhők című műve csendült fel az alakuló ülés elején. Az Új Elmélyedés Gondolkodó Társaság többek között arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi az ember. Az első talákozón foglalkoztak az elidegenedéssel,  Arisztotelész műveivel, megismerkedtek az Art Yogával, élménybeszámolót hallgattak meg Kelet-Afrikáról, valamint elmékedtek az olvasásnak a gyógyulásban betöltött szerepéről.

Kiss Tamás - főiskolai tanár
"Azokat az embereket gyűjtjük össze, akiket nem csak hívunk, hanem jönnek maguktól, és itt próbálnak előadásokat tartani, de nem csak itt, hanem Budapesten, hanem más városban is fogunk előadásokat tartani, könyveket fogunk írni ezzel kapcsolatban."

A csütörtöki előadók között ott volt Kóbor János, az Omega frontembere is, aki a rockzene hatásaival foglalkozott és áttekintette a zene társadalmi szerepének fejlődését az antik világtól kezdve napjainkig, külön kiemelve Liszt Ferenc tevékenységét.

Kóbor János - énekes

"Úgy fogta fel a zenét, aminek valami irdatlan hatása volt, tehát mint előadó, mint ember, mint zeneszerző, minden szempontból ő volt a totális megtestesítője. Ennek a 20. századbeli megfelelője volt mondjuk a Rolling Stones és talán egy picit az Omega is."

Az Új Elmélyedés Gondolkodó Társaság nem egy zárt közösség, Kóbor Jánoshoz hasonlóan bárki szabadon csatlakozhat a baráti hangvételű beszélgetésekhez.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb