Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Időközi választás

László Győző, az Éljen Szombathely! Egyesület jelöltjenyerte az időközi választást Szombathely 5-ös számú egyéni választókerületében.  A korábbi képviselő, Czeglédy Csaba egy évig nem vett részt a közgyűlésen, így elveszítette a mandátumát. Az új önkormányzati képviselő az októberi közgyűlésen tesz esküt.
Vasárnap öt szavazókörben voksolhattak a választópolgárok Szombathely 5-ös számú választókerületében. Reggel hatkor nyitottak a szavazókörök és egészen este hétig várták a  szavazásra jogosult 4 305 választópolgárt. Közülük 1 633-an éltek szavazati jogukkal.

Dologh Ildikó

“Addig, amíg szabadon dönthetek arról, hogy ki legyen a képviselőm, akár az önkormányzatban, akár  magasabb szinten, addig éne ezzel a lehetőséggel élni akarok, és mindaddig, amíg ezt nem korlátozzák, élni is fogok.”

A választási részvétel 38 százalékos volt. A voksolás közben nem történt rendkívüli esemény, a választási bizottsághoz nem érkezett kifogás. A szavazatok számolása közben mindössze 10 érvénytelen lapot találtak.

Károlyi Ákos - jegyző

“Szerda 16 órakor válik jogerőssé a helyi választási bizottság tegnap hozott határozata az eredményről, amennyiben kifogás nem érkezik. És ezt követően három napon belül kell a megbízólevelet a helyi választási bizottság elnökének átadni a megválasztott képviselő számára.”

A hivatalos eredményre néhány napot várni kell, de az előzetes eredmények alapján László Győző, az ellenzéki összefogás jelöltje nyerte a választást Melega Miklóssal, a FIDESZ-KDNP jelöltjével szemben. Melega Miklós 696 szavaztot kapott, míg László Győzőre 927-en voksoltak. A megválasztott képviselő programjának, és a lakók javaslatainak végrehajtásáért dolgozik majd.

László Győző - megválasztott önkormányzati képviselő

“Ezek a parkolóhelyek bővítése, játszóterek, közösségi területek karbantartása, felújítása, nagyon sok az elöregedett járda. Ott van ugye még a Domus, ami a Derkovits szíveként funkcionál, ezt úgy gondolom, hogy meg kell újítanunk funkcióbővítéssel és az épület felújításával.”

László Győző az október 25-i közgyűlés elején teszi le önkormányzati képviselői esküjét a testület előtt.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb