Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Jogpontok

Népszerű az ingyenes jogi tanácsadás – uniós támogatással 2016-ban 136 településen nyíltak meg a Jogpontok. Szombathelyen 3 irodában kaphatnak segítséget a munkavállalók és a munkáltatók egyaránt munkajogi, társadalombiztosítási, vállalkozási és cégjogi, valamint adójogi ügyekben. Az eddigi tapasztalatokat sajtótájékoztatón ismertették.
Sajtótájékoztatón méltatta Puskás Tivadar polgármester az ingyenes jogi szolgálatot. Vas megyében 7 településen, Szombathelyen pedig 3 irodában várják az érdeklődőket a Jogpontok. A megyeszékhelyen csak idén már 1300-an kértek segítséget. Az ügyfelek több mint kétharmada országosan és itt is munkajogi kérdésekkel érkezik.

Szabóné Tuboly Andrea – ügyvéd, Jogpontok
Olyan munkaterhet ró a munkáltató a munkavállalóra, amit nem tud ellátni egészségi állapotára, korára, nemére tekintettel, ezeket a feladatokat ha nem végzi el, olyan hátrányokat helyez kilátásba a munkáltató, hogy a jogellenesség megtörténik.

Például azonnali hatállyal megszünteti a munkáltató a dolgozó munkaviszonyát, vagy más munkakörbe helyezi, sőt előfordulnak szexuális zaklatás miatti panaszok is – mondta el a Jogpontok szombathelyi tanácsadója. Az uniós támogatással működő nyugat-dunántúli irodáktól 3 év alatt harmincezer ügyben kértek segítséget a munkavállalók és a munkáltatók is.

Bernáth Ildikó – nyugat-dunántúli kontroller, Jogpontok

Négy szakmai területen kereshetik meg munkatársainkat az érdeklődők munkajog, társadalombiztosítási jog, vállalkozási-cégjog, illetve adójog, akinek ehhez kapcsolódó kérdése van, megkeresheti munkatársainkat.

Ha a munkaszerződéseket szabályosan kötik meg, és az abban foglaltakat be is tartják, az a gazdaság kifehérítését is szolgálja. Leginkább a munkavállalók érdekei sérülhetnek – mondta el a sajtótájékoztatón a szakember, így jellemzően ők kérnek segítséget a Jogpontok ügyvédeitől. A szolgálat másik ága az alternatív vitarendezési fórum, amely egy egész kollektíva érdekeit képviselő szakszervezet, vagy üzemi tanács konfliktusát segít rendezni, vagy inkább megelőzni a munkáltatóval.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb