Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Autisták információs pontja nyílt

Ápolási díj, kedvezménykártya, iskolaválasztás - ilyen ügyek intézésében is segít az autisták hozzátartozóinak az az új iroda, amely heti három napon lesz nyitva az Agorában. Az országos érdekvédő szervezet a vidéken élő érintettek lehetőségeit szeretné így bővíteni.
Nyitásra kész az autisták információs pontja az Agora Művelődési és Sportházban. Az országban már 6 ilyen tájékoztató iroda nyílt az elmúlt két évben, a szombathelyit csütörtökön avatták fel.

Kővári Edit - elnök, Autisták Országos Szövetsége

“Most egy infokommunikációs technológiai fejlesztés kiírt projekt keretében újabb négy vidéki irodát és két budapesti irodát tudunk nyitni. Így egyrészt a hálőzatunk bővül, másrészt pedig ki fog bővülni ennek a pályázatnak a keretében újabb szolgáltatásokkal a vidéki hálózatunk irodáinak a tevékenysége.”

Elsősorban a kedvezményekre jogosító AOSZ-kártya igénylésével kapcsolatban számítanak érdeklődésre, de sok más ügyben is segítséget nyújtanak majd a heti három napon nyitva tartó új irodában.

Pohánka Edit - elnök, Pont Más Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány

“Gondolok itt arra, hogy itt arra, hogy az ápolási díjjal kapcsolatban egy frissen diagnosztizált gyerek szülője nem tudja, hova forduljon, milyen szolgáltatások járnak neki, milyen jogi lehetőségei vannak az adott életkorban a gyermeke után. Tehát ezeket az információkat is megkaphatja. Intézménykeresésben is nagyon szívesen segítünk.”

Az óvoda- és iskolaválasztás tehát az egyik legfontosabb kérdés, amiben támogatást várnak az autistákat nevelő szülők. Az önkormányzat már eddig is melléállt az autisták ügyének.

Koczka Tibor - alpolgármester

“Sokan azt gondolják, hogy az, hogy Szombathely a segítés városa, az csak egy szlogen. Ugyanakkor a mai nap is azt bizonyítja, hogy igenis ez a gyakorlatban is megvalósul. Hiszen most büszkeséggel tölt el, hogy városunk sok irányú szolgáltatási palettája egy újabbal színesedik.”

Folyamatosan nő az autizmussal élő gyermekek és felnőttek száma. Ma Magyarországon minden 67. embert érint ez a zavar, nekik segít ez a hálózat abban, hogy sorstársi támogatáshoz, szakkönyvekhez, fejlesztési lehetőségekhez jussanak.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb