Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Közgyűlés után

15 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők a késő estig tartó közgyűlésen csütörtökön. A frakcióvezetők szokásos péntek délelőtti sajtótájékoztatójukon mondták el véleményüket a legfontosabb témákról: szó esett egyebek mellett a városban tapasztalható közlekedési anomáliáról és az uszoda üzemeltetésével kapcsolatos napirendről.
Semmi sem változott az időközi választással, továbbra is Molnár Miklós biztosítja a Fidesz-többségét a közgyűlésben - kezdte Balassa Péter. A Jobbik képviselője hosszan sorolta elutasított napirendi javaslatait a Haladás VSE jövő évi jubileumi ünnepségét előkészítő bizottság felállításától az oladi kilátó környékének rendezésén át a tarthatatlan bérlakáshelyzetig. Kezdeményezte Németh Gábor SZOVA-vezérigazgató visszahívását, és úgy véli, át kellene szervezni a Varsányi Péter vezetése alatt büntetőszervezetté vált közterület-felügyelet rendszerét. A városvezetés nagy károkat okoz azzal, hogy nem foglalkozik a közlekedési helyzettel, szerinte főállású szakembert kellene bevonni a rendszerbe. Végezetül köszönetet mondott minden támogatónak, aki segítette a Savaria Táncsport Egyesület részvételét a kínai világbajnokságon.  


A közgyűlési döntések többsége konszenzussal született, és az is látszott, hogy a híresztelésekkel ellentétben a városvezetés egységes - mondta Lendvai Ferenc. Hosszú vita után elfogadták a helyi identitás erősítésével kapcsolatos pályázaton való indulást, amellyel 300 millió forint támogatást lehet elnyerni. A Fidesz frakcióvezetője kiemelte: az uszoda üzemeltetése kapcsán jelentkező 200 millió forintos hiány pótlására megoldást jelenthet, hogy jövőre valószínűleg TAO-s forrást is lehet igényelni erre a célra. Lendvai kifejtette: látják a közlekedési rendszer problémáit, de ennek megoldása hosszú folyamat lesz. 60-80 millió forintba kerülne felülvizsgáltatni a jelenlegi helyzetet, ennek finanszírozására jövőre pályázati lehetőség ígérkezik.


Sikerként értékelte Nemény András, hogy sikerült elfogadtatni a közétkeztetés felülvizsgálatára létrehozandó bizottság tervét. Az MSZP frakcióvezetője szerint a közlekedési problémákat már rég meg kellett volna oldani, erre vonatkozóan korábban számos javaslatuk volt. Leszögezte: az ellenzék saját közlekedési koncepciót dolgoz ki, amit a lakossággal is egyeztetnek majd. Horváth Attila elmondta: aláírásgyűjtést kezdeményez az oladi városrészen a Sportligettől a Batthyány-templom felé tervezett új út és körforgalom megépítése ellen, a decemberi közgyűlésen be is mutatja majd a lakók tiltakozását bizonyító ívet.


Jövőre változnak az adójogszabályok, a TAO-keretből sportlétesítmények üzemeltetésére is lehet majd forrást igényelni, de még kérdés, hogy ki pályázhat - kezdte sajtótájékoztatóját Molnár Miklós. Ha csak sportszervezetek igényelhetnek támogatást, akkor az uszoda kapcsán a Vasivíz nem pályázhat, új alapokra kell tehát helyezni az üzemeltetéssel összefüggő szervezeti struktúrát - és nem csak az uszoda esetében. A Pro Savaria képviselője szerint érdemes lefolytatni a közétkeztetés vizsgálatát, hogy ne fordulhasson elő újabb tömeges megbetegedés. Felidézte, hogy komoly vita volt a közterület-felügyeletről, szerinte nem hagyható szó nélkül a szervezet vezetőjének tevékenysége. Mint mondta: több sebből vérzik a város közlekedése, a legsürgetőbb intézkedésekhez pénzügyi forrás szükséges, hosszú távon pedig egy 20-30 évre előre tekintő koncepció lehet a megoldás.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb