Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Faültetés

Háromnapos programsorozatot szervezett a Szombathelyi Zsidó Hitközség az Izraeli Kulturális Intézettel közösen Izrael állam megalakulásának 70. évfordulója alkalmából. Az érdeklődők megismerkedhettek az izraeli kultúrával, zenével és ízekkel, a zárónapon pedig fát ültettek a jubileum tiszteletére.
A Biblia szerint Izrael a gránátalma őshazája. Úgy tartják, hogy a gyümölcs 613 magot tartalmaz, épp annyit, ahány parancsolata van a Tórának. Nem véletlenül egy ilyen facsemetét ültettek el a Zsidó Hitközség székházának udvarán.

Márkus Sándor - elnök, Szombathelyi Zsidó Hitközség

„Szombathelyen éppúgy meg kívánjuk ünnepelni Izrael megalakulásának 70. évfordulóját, mint bárki más a világon. Izrael fontos számunkra. Izrael nemcsak az őshazát jelenti, Izrael azt jelenti, hogy van kiben bíznunk bizonyos esetekben”

A város zsidó közössége Szombathely kulturális életének meghatározó része. Az elmúlt években az önkormányzat több ízben támogatta a fejlesztési elképzeléseiket is – mondta köszöntőjében Puskás Tivadar polgármester.

„A faültetés soha nem a mának, mindig a holnapnak szól”

A Szombathelyi Zsidó Hitközség az Izraeli Kulturális Intézettel karöltve hagyományteremtő szándékkal szervezett konferenciát a jubileum alkalmából. A programok jó része eddig a fővárosra koncentrálódott, a jövőben a vidéki városokban is többször megjelennének - hangsúlyozta az Izraeli Kulturális Intézet programigazgatója.

Büchler Tamás – programigazgató, Izraeli Kulturális Intézet

„A célja ennek a háromnapos rendezvénysorozatnak, hogy minél több emberhez eljusson, hogy mi történik manapság Izraelben, mi ennek a kontextusa, mi Izrael történelme, és hogyan kapcsolódik ez Szombathelyhez”

A rendezvénysorozat filmvetítéssel zárult.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb