Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szolgáltatási Szakképzési Centrum

Uniós és központi kormányzati finanszírozással, mintegy 550 millió forintból valósul meg a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum intézményrendszerének átfogó fejlesztése. Ennek célja, hogy csökkentsék a végzettség nélküli iskolaelhagyók számát. A projekt nyitórendezvényének helyszíne az Oladi-iskola színházterme volt.
Égető probléma ma Magyarországon azoknak a diákoknak a lemorzsolódása, akik hozzávetőlegesen 25-30 százalékban hagyják el a szakképzést, így minősítés nélkül kerülnek ki az iskolákból.

Lőrincz Krisztián - szakmai vezető, Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal

"Minden negyedik gyerek távozik az adott intézményből. Ha a komplett oktatási rendszerre vonatkoztatva nézzük meg ezeket az adatokat, akkor 11,9 százalék körül vagyunk, ugye ezek 2016-os adatok, tehát közel 2 évesek és a statisztikusok azt mondják, hogy van némi emelkedés, tehát nemhogy csökkent a lemorzsolódás, hanem még valamilyen szinten még emelkedett is."

Ezen a problémán kíván segíteni országos szinten egy 2,8 milliárd forintnyi összértékű fejlesztési projekt. Ennek előzményeként, a korábbi helyzetértékelés és cselekvési terv elkészítése során kiderült a többi közt, hogy a tanulók alapképességei hiányosak, nem áll rendelkezésre megfelelő iskolai pszichológus, nincs ifjúságvédelem, valamint szükséges a tanárok továbbképzése, az intézmények felszereltségének modernizációja és közösségi tereinek fejlesztése. Az eseményen Rettegi Attila főigazgató hangsúlyozta: az országos átlaghoz képest a szombathelyi mutatók sokkal jobbak.

Rettegi Attila – főigazgató, Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum

"Mi a Szolgáltatási és Szakképzési Centrumban egy 7 százalékos lemorzsolódást mértünk az elmúlt 5 évre visszamenőleg, dehát ugyanúgy, mint szerte az országban most a szakképzésben ezen dolgozunk, ezt a 7 százalékot szeretnénk további 1,5 százalékkal csökkenteni."

A Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum 7 tagintézményében várhatóan 2020 májusában zárul a projekt.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb