Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

ÖKO-Zsúr

Jótékonysági állófogadást rendezett az egyik környezetvédelmi tanácsadó iroda a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen ÖKO-Zsúr címmel. A programmal a diákok környezettudatos nevelését hatékonyabbá, a helyi gazdasági szereplők és a hatóságok közötti kapcsolatokat pedig szorosabbá kívánták tenni.
A rendezvény a Bartók Zeneiskola és a Neumann-iskola növendékeinek kulturális műsorával kezdődött. Az Öko-Skála Tanácsadó Iroda által szervezett esemény egyik fontos célja az volt, hogy folytassa a gyerekeknek szóló korábbi környezetvédelmi programok, vetélkedők hagyományait.

Mészáros György - igazgató, Öko-Skála Tanácsadó Iroda

"Olyan rendezvényeket hoznánk létre, mint a múltban volt, mint az Öko-Majális vagy pályázat útján az iskoláknak különböző környezetvédelmet szolgáló rajzversenyek. Most már kibővítettük ezt az innovációval, tehát olyan rendezvényeket szeretnénk létrehozni, ahol a környezetvédelem és az innováció egymásra találjon."

A jótékonysági rendezvénynek a program másik szervezője, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara biztosított helyet. Kovács Vince a rendezvénytől azt várta, hogy ezáltal még szorosabbá és hatékonyabbá válik az együttműködés a megye gazdasági szereplői és a hatóságok között.

Kovács Vince - elnök, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

"A hatóságok részéről valószínüleg előjönnek azok az elvárások, amelyek szükségesek, nemcsak a törvény miatt, hanem egyáltalán az élhető környezetünk miatt, míg a vállalkozások részéről is előjöhetnek ezen a találkozón olyan anomáliák, aminek a megoldása valamilyen kompromisszum kapcsán, anélkül, hogy hogy a cél sérülne közelebb kerül, illetve megoldható lesz."

Szombathelyen 12 éve működik az az unió által is elismert digitális innovációs központ, amely a kis- és középvállalkozások számára nyújt naprakész tudást a 3D nyomtatás, a szenzortechnológia és az adatelemzések területén. Barta Balázs előadásában hangsúlyozta: ezek mindegyike hozzájárul ahhoz, hogy a cégek a termelés során költséghatékonyan, környezetkímélő módon állítsanak elő magasabb értékű termékeket.

Barta Balázs - ügyvezető, Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület
"Rohanunk előre új és új eszközökkel, és az eszközök ma már megelőzik azt a tudást, amit az emberek tudnak. És sokszor nem használjuk fel abból a szempontból, hogy ennek milyen hatása van energetikára, milyen hatása van hőre, milyen károsanyag-kibocsátása van és ezeket hogyan tudnánk minimalizálni. Ennek a fórumnak azt gondolom az a célja, hogy megpróbáljuk erre felhívni a figyelmet."

A jótékonysági programon 300 ezer forint gyűlt össze a diákoknak szóló jövő évi játékos környezetvédelmi vetélkedők megvalósítására.  
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Falco - Jászberény 96-70
  Falco - Jászberény 96-70 A Zsíros Tibor Magyar Kupa 1. elődöntőjében a Körmendet búcsúztató jászságiakat verte a FALCO, ezzel…
 • A fizikusok
  A fizikusok Komédia két felvonásban a Szombathelyi Waldorf Iskola 12. osztálya előadásában.
 • Dobó SE
  Dobó SE Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói. A felmérések alapján valamennyien kifejezetten…
 • Technika verseny
  Technika verseny Stílusosan a Megyeháza épületében tartották meg a második Vas megyei technika tantárgyi versenyt, amelynek idén…
 • Diákok kiállítása a Képtárban
  Diákok kiállítása a Képtárban Újragondolt alkotások, kreatív gondolatok leképeződései és az iparművészet mindennapi használati tárgyai is helyet kaptak a…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • Wallenberg-díj
  Wallenberg-díj 2010 óta minden évben díjjal ismeri el a Raoul Wallenberg Egyesület mindazokat, akik áldozatos munkájukkal…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…