Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Üléseztek a bizottságok

Ülésezett a város oktatási és szociális bizottsága, amely 22 napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan. Többek között új óvodai csoportszobák kialakítását és az Aktív időskor program folytatását javasolták a közgyűlésnek. Szintén összeült a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága.
A költségvetés módosítását és az átmeneti gazdálkodást érintő formai döntések után az oktatási és szociális bizottság tagjai megszavazták azt a javaslatot, amely szerint a túlzsúfoltság miatt új csoportszobákat alakítanának ki két szombathelyi óvodában. A Margarétában egy, a Máltai Szeretetszolgálat által használt emeleti helyiséget építenének át erre a célra, a Vadvirág óvodában pedig a belső funkciók átszervezésével és bővítéssel oldanák meg a helyzetet. Zsúfoltság más intézményekben is van, de azokban körzetátalakítással enyhítenek a problémán. Szó volt a jövő évi szociális érzékenyítő programról is, amely részben az idősek, részben pedig a hajléktalanok elfogadását segítené elő. Folytatódik az Aktív időskor program, ezt javasolja a bizottság, bár abban nem volt egyetértés, hogy a stadiontúráért illik-e pénzt kérnie a Haladás Sportkomplexumnak a nyugdíjasprogramot szervező önkormányzattól. A napirendek között szerepelt még, hogy anyagi segítséget kaphat több civil szervezet az év végi ünnepségek lebonyolításához, és támogatták azt is, hogy a Gamesz pénzmaradványából műfüves pálya létesüljön a Derkovits-iskolában.


A jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága kedd délutáni ülésén megtárgyalta a december 10-i közgyűlés napirendjén szereplő, a testület hatáskörébe tartozó előterjesztéseket, valamint jogi szempontból véleményezte a többi anyagot is. Köztük a város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának felülvizsgálati dokumentumát, a Gothard-kastély megvalósíthatósági tanulmányát, az egészségügyi alapellátást érintő döntéseket, a műfüves pályák építési pályázatát. A testület tájékozódott a Romkert fejlesztéséről és a Schrammel életmű elhelyezésével kapcsolatos tervekről. A bizottság összegezte a testvérvárosi együttműködések tapasztalatait, jóváhagyott feladat-ellátási megállapodásokat. Foglalkoztak még a Savaria Szálló helyzetével is, ezzel kapcsolatban kezdeményezték, hogy készüljön előterjesztés a szálloda, valamint több, a városképet rontó épület és terület hasznosításának lehetőségéről.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb