Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Parkerdő

Aláírásgyűjtés, sajtótájékoztató, lakossági fórum - ilyen előzmények után rendeződni látszik a Parkerdő lakópark néhány gondja. Könnyebb lesz a közlekedés, és a szabad zöldterületet is megvédi a város.
Közel egyéves problémák rendeződtek, és oldódnak meg hamarosan a Parkerdő lakóparkban. Néhány napja a Jégpince utca felől is megközelíthetik a várost az itt élők, megnyitották ugyanis az eddig lezárt Falunagy utcát.

Kecskés László - önkormányzati képviselő
“Idáig csak egyetlen közlekedés főútvonala volt a Parkerdő lakóparknak, a Homok utca. Amennyiben ott bármilyen lezárás, baleset, raliverseny volt, akkor lényegében a lakosok be voltak szorulva a lakóparkjukba, ami akár veszélyes is lehet, ha például valaki rosszul lesz vagy tűz van.”

Ez a helyzet rendeződött most azzal, hogy a város elérte: a terület tulajdonosa engedélyeztette a hatóságoknál az utca megnyitását.

Hamarosan még egy problémát orvosolnak a környéken. Az egyetlen megmaradt zöldterületet térítésmentesen megkapta az önkormányzat, és garantálja, hogy itt nem épülnek lakóházak.

Illés Károly - alpolgármester

“A lakók képviselőivel közösen egyeztettünk a tervezővel, hogy mi az a kialakítási mód, mi legyen pontosan a területen. Több igény fogalmazódott meg. Most a legutolsó egyeztetés alapján, ami alapján a tervező most tervezi is már a parkot, ez részben közpark, részben pedig több funkciós játszótér lesz a kicsiknek, illetve a nagyobbaknaknak az igényeit is kielégítendő.”

A tervek szerint ehhez az idei költségvetésben forrást rendelnek, de a körzet képviselője, Kecskés László saját keretét is felajánlotta a beruházáshoz. A jövőben a teljes lakópark kezelése az önkormányzathoz kerülhet.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb