Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szent Márton workshop

Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és a hozzá kapcsolódó helyi lehetőségeket még vonzóbbá és ismertebbé tenni, akár úgy, hogy az az Unesco Világörökség részévé is válhasson. Erről tartottak workshopot kulturális és turisztikai szakemberek a Savaria Múzeumban.
Szombathely 2016-ban egy éven át ünnepelte Szent Márton születésének 1700. évfordulóját. Ez alkalomból 300 eseményt szerveztek a városban, filmek, zeneművek, színházi és bábelőadások, könyvek és különböző kiadványok készültek a város szülöttének tiszteletére az emlékévben. Működik a Szent Márton Intézet, már egy tér is viseli a tours-i püspök nevét, a Szent Márton kártya pedig számos előnyt kínál a szombathelyieknek.

Szommer Ildikó – igazgató, Szent Márton Intézet
A mi vágyunk az, hogy ne csak egy-egy év szóljon arról, hogy Szent Márton Szombathely, Savaria szülötte. Egy olyan Európa-szerte ismert és tisztelt szentet tudhatunk magunkénak, akinek nagyon fontos üzenetei vannak a mai kor embere számára is.

Szent Márton örökségének „újrahasznosítása” a célja annak a nemzetközi projektnek, amelynek meghatározó szereplője Szombathely városa.

Szakály Szabolcs – osztályvezető, Városfejlesztési Kabinet

Új ötleteket gyűjtünk össze, hogy ezeket megvalósítva még tovább tudjuk ápolni szentünk örökségét, és ezzel kulturális, turisztikai értelemben új termékeket, szolgáltatásokat hozzunk létre a városban.

Hogyan lehetne még jobban megismerni és megismertetni Szent Márton örökségét, és mivel bővíthetők az ehhez kapcsolódó helyi lehetőségek – többek között ez is témája volt az újraértelmezést célzó nemzetközi projekt ötletbörzéjének.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb