Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Civil Kerekasztalok Országos Találkozója Egerben

Az idén Egerben találkoztak a Civil Kerekasztalok vezetői és tagjai, hogy tapasztalatot cseréljenek. Magyarországról a házigazda egrieken kívül Szombathely, Nagykanizsa, Békéscsaba, Salgótarján, Gyöngyös, Kecskemét és Kazincbarcika városának képviselői vettek részt a háromnapos szakmai találkozón, de Lengyelországból és Szlovákiából is érkeztek előadók, vendégek.
Először Szombathelyen rendezték meg a Civil Kerekasztalok találkozóját 2016-ban, majd minden évben más város kerekasztala vállalja a szakmai találkozó megszervezését. Salgótarján és a Nagykanizsa után most Eger városa adott helyet a programnak.

Az első nap a Lyceum adott helyet a rendezvénynek, amely az Árkádia Kamaraegyüttes mini koncertjével kezdődött. A megjelenteket Báthori István Eger Megyei Jogú Város civil tanácsnoka, majd Gál Sándor és Csathó Tibor köszöntötte. Első előadó Sebestyén István volt, aki a törvényi változásokról, a civil és nonprofit szektor aktuális helyzetéről, a közhasznúságról, a támogatások mértékéről, valamint a KSH civil szektorára vonatkozó adatokról beszélt. A konferencia kerekasztal beszélgetéssel folytatódott, melyen a szervezetek képviselői bemutatták szervezetüket, elmondták a hálózatukra jellemző információkat.
A programot vacsora zárta.


A második nap - napsütéses időben - az Érsekkertben folytatódott a program.
A XXIV. Eger Civil Ünnepe rendezvény civil felvonulással kezdődött. A Dobó térről indult a civil szervezetek menete az Érsekkertben felállított színpad elé, ahol ünnepélyes megnyitó keretén belül kiosztották a Pro Agria díjat is.
Szinte minden civil szervezet egy-egy sátorban mutatta be tevékenységét – részben szórólapokkal – részben termékeik bemutatásával és szóbeli kiegészítésével.
A sátrakban szellemi totó, egészségügyi mérések, tanácsadások voltak.
A különböző művészeti csoportok műsoraik bemutatásával szórakoztatták a közönséget. Eközben a civil sátorban tovább folytatódott a szakmai program.
Magdalena Malec, a Start5b program koordinátora beszélt a lengyelországi civil hálózatokról, külön felhívva a figyelmet a fiatalok helyzetére. Komáromi Mátyás, a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány részéről az adománygyűjtő rendezvényekről tartott előadást. A szlovákiai civil szervezetek helyzetéről a rimaszombatról érkezett Hajdú István, a Fundament Polgári Társulás képviselője beszélt. Ebédre az egyik civil szervezet szarvas-pörköltjét kaptuk, melynek elfogyasztását követően a szabad program keretében elmerültünk a civil forgatagban, végigjárva a területen kitelepült civil szervezetek sátrait és megtekintve a színpadi produkciókat.


A háromnapos program zárásaként vasárnap az egri várban tettünk látogatást, majd búcsút vettünk egymástól azzal, hogy jövőre Békéscsabán találkozunk.


Bődi Lívia

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb