Ments meg Uram az okosoktól

2015-07-19, 09:05
   |   Kategória: Fórum
A történelemben is egyedülálló népvándorlással szembesülünk. Vannak köztük befogadásra érdemes üldözöttek, de zömüket a jobb élet reménye,  az embercsempészek és bizonyos tömeglélektani erők hajtanak Európába - Széll Kálmán gondolatai. 
Megszoktuk, hogy a problémákat kis hazánkban az egyes pártok és a média  ”túlbeszélik”. Összeülnek az ”okosok” és osztják a ”hivatalos” észt. Félek, nekik maguknak már nem sok marad belőle. Saját véleményük helyett azt mondják,  amit az illető csatorna,  újság, és főleg az őket küldő párt elvár.

Az ”okosok” kifogyhatatlanok az álszent ítéletekből, magától értődő közhelyekből. Sokan lakásukba ugyan nem, de az országba beengednék a migránsokat, mert most ez a nyugati elvárás. ”Nekünk nem a bevándorlással kellene foglalkozni, hanem a kivándorlással” – halljuk -, noha két különböző problémáról van szó. Mindkettővel kell foglalkoznunk, de nem egymás rovására. Halljuk, hogy hazánkban ”gyűlöletkampány folyik a szerencsétlen idegenekkel szemben, ami rasszizmus, kirekesztés, intolerancia”. Alig hinném, hogy az ekként nyilatkozók elhinnék saját sületlenségüket. ”A kormány összemossa a menekülők befogadását a terrorizmussal.” Ezt sem lehet ép ésszel felfogni, hisz senki sem vitathatja, hogy a ”menekülők” közt akadhatnak terroristák. Ha csak tízezerből egy is, az is  felrobbanthatná mondjuk a parlamentet.

Mindenkinek lehet természetesen saját véleménye. A kerítés talán egy megoldás, bár a magam részéről nem találom szerencsésnek, mert kikerülhető, sőt átvágható. Ám minden ország úgy védekezik az illegális határátlépők ellen, ahogy azt jónak látja. Az Amerikai Egyesült Államoknak Kanada felé nincs határ-létesítménye, a mexikói határra viszont igenis kerítést húznak. Sőt akit ott elfognak, azt életre szólóan kizárják a legális bevándorlási kérelemtől is. Izrael is magas falat épít a palesztinok ellen önvédelemből.

A  rendszerváltozás előtt a ma képmutató nyugat, nehezen megszerezhető vizumokkal védte magát ellenünk, s nem egy országban előírták, hogy nekünk  - leprás kelet-europaiaknak - melyik határátkelőn szabad csak határukat átlépni, nemhogy besétálhattunk volna a zöld határon. Gyermekkoromban a határmenti falvakban egyesek tüzkő, szaharin, cukor és más apróságokat csempésztek, hogy némi aprópénzhez jussanak. Bizony, mind az osztrák, mind a magyar határőrök elfogták és keményen megbüntették őket. Milyen alapon várják most el tőlünk, hogy tárt karokkal fogadjuk az illegálisan határátlépő gazdasági ”bevándorlókat” akkor, amikor számos szegény magyar embernek nincs elég pénze, munkája, ennivalója, lakása?

Ments meg Uram az okosoktól, adj nekünk inkább józan észt!

Kapcsolódó elemek

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178