Van mit féltenünk

2015-07-26, 08:59
   |   Kategória: Fórum
Az új népvándorlás hullámai elöntéssel fenyegetik Európát. Amit hajdan fegyverrel nem tudott, most fegyvertelen hadaival valóra válthatja a dzsihád népe. Vagy ők csak a trójai faló szerepét töltik be, és mögöttük egészen más erők várják féktelen becsvágyaik kielégülését? - Gyurácz Ferenc gondolatai. 
Nem tudjuk biztosan. A mi elfáradt Európánk még abban sem jut egyezségre, hogy fel kell-e venni az elénk dobott kesztyűt. Nincs még egy esztendeje, hogy ugyanitt aggodalommal említettem bécsi tapasztalataimat az osztrák főváros szemmel látható iszlamizálódásáról – s ezután nekem rontott egy budapesti liberális fórum és az ismert helyi balos erőközpont. Ma ezt már óvakodnának ugyanúgy megtenni – mára az emberek többsége felismerte a probléma súlyát, s nem hisz többé azoknak, akik még ma is rasszizmusnak hazudják a nemzeti önvédelem szándékát.     

Ugyanakkor a 70 éve tartó európai béke eltompította éberségünket, s félő, nem vesszük észre a lopakodó katasztrófát. Nemcsak a migrációról van szó. A természet kizsarolása, a hagyományos, életpárti erkölcs sárba tiprása, a termőföld és az élelmiszer minőségének ellenőrizhetetlen rontása, a súlyos világszemléleti torzulások (szekták stb.) s még annyi más: hosszú ideje ismert katasztrófa-előjelek. Melléjük napjainkban felsorakozik a globális uralmi elit előremenekülése: egy új kelet–nyugati háború alig titkolt előkészítése.

Mi lesz ennek a vége? Szorongás üli meg a lelkeket, s tán éppen ez segít ráébredni, mi minden forog veszélyben, mi mindent veszíthetünk. Hogy a civilizációs romlás és panaszkodásra hajló természetünk ellenére még mindig milyen gazdag természeti és kulturális környezetben élünk. Hogy ma is kényeztetnek minket hazánk adottságai és dolgos őseink öröksége. Nehéz a megélhetés? Igen, az. De csak kevesen tudják, hogy életszínvonal tekintetében a csonkaország a világ kb. 200 országa közül még mindig benne van az első 40–50-ben, a felső 20–25%-ban...! Úgy, hogy mi nem gyarmatosítottunk senkit, de minket csak az elmúlt száz évben is többször kifosztottak, feldaraboltak.

Hogy közben elfelejtettük, hogyan kell boldognak lenni? Ez már baj, de ezen is csak békében lehet segíteni. Érdemes hát óvni a békét, legalább a saját életünkben. És a saját határainkon.

Kapcsolódó elemek

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178