Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Heti színek

Első szín
Anyaaa! Nézzünk csillagokat! - hallom a két és fél évesemtől este, fürdés után, pizsamában. Jön is, plüss halacskájával a kezében, cumival a szájában, lelkesen. A habos vízen egy perce még papírhajók úsztak meg gumikacsák, most holdat kell nézni, ami olyan, akár egy nagy, kerek sajt. Ciripel a tücsök, sétálunk a hold felé a bicikliúton, kézenfogva, és a kicsi azt hiszi, egyszer csak elérjük.
Magyarázom, miért ilyen nagy, és hogy pár nap múlva fogyóban lesz. Visszafordulunk, már a csillagokat kémleli okosan. Az a fényes az Esthajnal vagy a Nemzetközi Űrállomás? Mesélek a Göncölről meg a Nagy Medvéről. Olyan végtelen az égbolt, mi pedig milyen kicsik vagyunk, ugye? Az udvarban kevés a fény, jól látni, ahogy ragyognak az égi pontok, akárcsak a fiúcska két szeme...

Második szín

Emlékszel, milyen volt az élet nélküle? Mert én már nem... - beszélgetünk. Van idő, most nincs itt. Elvitte a nagyi hajózni, vonatokat nézni, lovardába meg tavasbarlangba. Hogy integetett a kocsiból! Majdnem rosszul esett, hogy nem is sírt... Neki igazi élménytúra, sok-sok érdekességgel, izgalommal, nekünk pillanatnyi szusszanás. Szokatlan, hogy rend van, nem pakol szét senki, nem húz a kezemnél fogva traktorozni meg trambulinozni. Meg is jegyzem: neked nem fura ez a csend? De bizony... Este Bogyó és Babóca helyett szabadon választott program, még akár sétálni is mehetünk, meg moziba, ahogy három éve. A lehetőségek végtelen tárháza. Mégis csak óvatosan duhajkodunk. Hiányzik...

Harmadik szín

Vajon hová tűnik a lélek, ha már csak a test marad? Elszáll a semmibe vagy újjászületik? Hová lesz az én? Aki voltam, amit tudtam, amit éreztem... Amikor már csak élettelen szövethalmaz vagyunk, nem számít semmi. Eltűnnek az emlékeink, a sérelmeink, az örömeink, nincs több születésnap, se csók, se izzadságcsepp. Hirtelen vége. Szemem előtt a szív, ami egykor az életet adó vért keringette, itt az agy, mely valaha a tudást birtokolta... Olyan egyedül van, de persze már nem érzi, csak hát felkavaró, na. Hát ennyi lenne? Ennyi az élet?

Negyedik szín

Rossz álom volt, de ma szép nap lesz, hazajön! Sül a piskóta, száll az illata messze. Mit nekem a kánikulai forróság, ha róla van szó, bizony begyújtom a sütőt. Vérlevű szeder kerül bele meg vaníliapuding, már előre látom, ahogy fülig maszatos. Autó dudál, kimegyek, vigyorog boldogan. A plüss halacska most is ott a kezében, ő meg fut az ölelésembe... Jó illata van, barna, kerek arcú, és újra az enyém.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb