Németh Pál Kollégium

2016-06-16, 15:34
   |   Kategória: Fórum
Utca, edzői díj és dobóakadémia után közintézmény névadójává vált a 2009-ben elhunyt "Dobópápa" - Németh Pál nevét viseli ezentúl a Magyar utcai középiskolai kollégium.
Az ünnepséget a 8. Németh Pál Emléknap keretében a Dobó SE és a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület szervezte.
Tavaly vált önálló intézménnyé a Magyar utcai kollégium Horváth Boldizsár Kollégium néven, ám zavart okozott az iskolával azonos elnevezés. Kezdeményezték a tankerületnél, hogy saját nevet választhassanak. Az intézmény dolgozói és a diákok egyhangúlag Németh Pál mellett döntöttek. 15-nél is több középiskolából érkeznek a kollégium lakói, akik között sokan versenyszerűen  sportolnak.

Egri Csilla - igazgató, Németh Pál Kollégium
"Milyen névadót szerettünk volna. Elsősorban, akit példaként állíthatunk diákjaink elé. Kötődjön Vas megyéhez, Szombathely városához. Legyen fontos az életében a nevelés ügye, a fiatalok nevelése."

A kezdeményezést kezdettől fogva támogatta Németh Pál családja. A Dobópápa már életében legendává vált, ma is sokak példaképe. Szombathely díszpolgáraként pedig a város számára is különösen jelentős személyiség.

Németh Zsolt - vezetőedző, Dobó SE
"Jelenleg is az ő útmutatásai, az ő életfilozófiája alapján képezzük a gyerekeket, és próbáljuk úgy élni a mindennapjainkat, ahogy ő tanított minket az alatt az időszak alatt, amíg együtt lehettünk."

A mesteredző viszontagságos életútját, későbbi sikereit Hende Csaba idézte fel. Mint mondta: akkor neveznek el közintézményt valakiről, ha példaként szeretnék állítani az emberek elé. Nincs még egy tréner a magyar sportban, aki évtizedeken át bajnok sportolókat volt képes kinevelni.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő

"Tudott valamit, ami meghozta a sikert. Ismerte a munka, az alázat, a keserves, izzadtságos gyakorlás eredményét és föl tudta lelkesíteni úgy a versenyzőit, hogy ki tudják magukból hozni a maximumot."

Hivatalosan szeptember 1-től lesz Németh Pál Kollégium a Magyar utcai intézmény neve. A vezetők szeretnének önálló arculatot, szellemiséget és hagyományokat kialakítani a kollégium számára.


11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178