Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Foglalkoztatási paktum

2016-08-11, 20:12
   |   Kategória: Fórum
A megyei foglalkoztatási paktum támogatási szerződésének aláírásával megkezdődött a Vas Megyei Területi Operatív Program megvalósítása. A projektbe háromszázötven potenciális munkavállaló bevonását tervezik.
„Összesen harminckét felhívásra lehetett pályázatot benyújtani, amelyből harminc már lezárult.”

Így összegezte a Vas Megyei Területi Program pályázatainak eddigi tapasztalatait Magyarné Vadász Irén, a Magyar Államkincstár Vas Megyei Igazgatóságának vezetője.

Időközben megtörtént az első támogatási szerződés aláírása is, amely a Vas megyei foglalkoztatási paktum megvalósítását teszi lehetővé.

Majthényi László elnök, Vas Megyei Közgyűlés
„1 milliárd 754 millió forint áll rendelkezésre a Területi Operatív Programban Vas megyében a foglalkoztatási paktumok létrehozására. Ebből a megye területén három paktum fog majd működni. Az első a ma bejelentett 526 millió forint mértékű megyei foglalkoztatási paktum, amelyet a Vas Megyei Kormányhivatal és a Vas Megyei Önkormányzat közösen készít.”

A paktum céljairól Harangozó Bertalan kormánymegbízott beszélt.
Harangozó Bertalan kormánymegbízott
„Segítse egyrészt a munkaerőpiacon munkát keresőket a foglalkoztatási lehetőség megtalálásában. Másrészt pedig új olyan munkaerőt találjunk, amely a gazdasági aktivitás további növelésével új célcsoportokat von be a foglalkoztatásba.”

A megyei foglalkoztatási paktum megvalósítására 42 hónap áll rendelkezésre.

5 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb