Rendkívüli bizottsági ülés

2016-08-18, 19:33
   |   Kategória: Fórum
Rendkívüli ülést tartott szerdán délután az önkormányzat gazdasági és városstratégiai bizottsága. A testület véglegesítette a helyi autóbusszal végzett személyszállítás közszolgáltatási pályázatának kiírását, módosította a foglakoztatási paktum konzorciumi tagjainak körét, és hozzájárult ahhoz, hogy a Reményik-iskola helyiségeket béreljen az EPCOS volt telephelyén.
A Nyugat-magyarországi Egyetem a gépészmérnök képzés feltételeinek megteremtéséhez 182 millió forintért szerzett be egy pásztázó elektronmikroszkópot. Az egyetem likviditási problémái miatt azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy a műszer beszerzését 91 millió forinttal támogassa. A bizottság ezzel egyetértett, azzal a feltétellel, hogy megvizsgálják, van-e lehetőség az áfa visszaigénylésére. Ennek függvénye lesz a támogatás konkrét összege.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére a bizottság úgy döntött, hogy a foglalkoztatási paktum megvalósításában – konzorciumi partnerként - vegyen részt a Szombathelyi

Vállalkozásfejlesztési Alapítvány is.

Az idei év végével lejár az önkormányzatnak a Vasi Volánnal kötött, helyi autóbusz közszolgáltatás ellátására vonatkozó szerződése. Erre tekintettel az önkormányzat új pályázatot írt ki, amelynek részleteit pontosította most a bizottság. Eredményes pályázat esetén az új megállapodás tíz évre szól majd.

A Reményik-iskola igazgatója azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy az Epcos volt telephelyének egyik épületében adjon helyet öt tanterem, kiszolgáló terem, valamint vizesblokk céljára. A bizottság a kérést támogatta, tekintettel arra, hogy a szóban forgó terület nem szerepel a város fejlesztési tervei között. A bérleti szerződés öt évre szól.

A bizottság határozott még ingatlan bérbeadásáról, illetve a bérleti szerződés meghosszabbításáról, az útfelújítások tervezéséhez szükséges fedezet biztosításáról, valamint képviselői keretek felhasználásáról.

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178