Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szombathely címere

Elkészült az a városi címertervezet, amelyben kiegészítő elemként Szent Márton alakja is megjelenik. A tervek szerint a polgármesteri címer kitüntetéseken vagy levélparpírokon lesz látható majd.
Sajtótájékoztatón mutatták be Szombathely városának új, kiegészítő címerének tervezetét.
Puskás Tivadar - polgármester
"Most egy kiegészítésről beszélünk és arról beszélünk, a konszenzus ebben volt végül, hogy egy polgármesteri jelképet alkotunk és ebben a jelképben megjelenik Szent Márton alakja."
Az új címer megőrzi a város hagyományos, középkori jelképét, és kiegészítő, pajzstartó elemként került bele Szent Márton és a koldus alakja. A címerpajzs alá a latin nyelvű Civitas Sancti Martini, Szent Márton városa felirat került. A címer elkészültét fél éves szakmai munka előzte meg.
Melega Miklós - igazgató, Vas Megyei Levéltár
"Ebben több résztvevőt is meghívtak a polgármesteri hivatal részéről, hogy ezt az egyeztetési folyamatot segítsék, részben a levéltár, illetve a levéltáron kívül Feiszt György, heraldikai szakértő volt felkérve és például olyan patinás szombathelyi civil szervezetek, mint például a Szombathelyi Szépítő Egyesület vagy a Rumi-Rajki Műpártoló kör."
Az új jelkép nem váltja le a város meglévő címerét, az elfogadást követően polgármesteri jelképként kerül majd használatba.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb