Csaknem két tucatnyi előterjesztést

2016-09-14, 15:29
   |   Kategória: Fórum
 tárgyalt meg hétfő délelőtti ülésén az önkormányzat gazdasági és városstratégiai bizottsága. A testület teendői annyira megszaporodtak, hogy a jövő héten rendkívüli ülésen folytatják a munkát.
A Gyöngyös-patak keleti partján, a Szent Márton utcától a Kisfaludy utcáig terjedő területen Idősek Parkja kialakítását tervezi az önkormányzat. Ennek részleteiről a tervező tájékoztatta a gazdasági és városstratégiai bizottságot. A park pihenő- és wellness részből áll majd, kiépítenek egy a Gyöngyös fölé ívelő teraszt is. Az idősebbek által is könnyen használható sporteszközök mellett lesznek majd itt sakkasztalok is.

A bizottság elfogadta Szent II. János Pál pápa-szoborSzalézi téren történő elhelyezésének tervét.(Nas:160602szobor 1.19-től) A szobor a templomhoz vezető gyalogút és a templom előtti félköríves tér csatlakozásánál egy negyven centiméter magas, csaknem öt méter átmérőjű füves dombon kialakított talapzaton áll majd, és fogadja a templomba érkezőket.

A bizottság tagjai támogatták, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség megpályázza a 2019. évi U21-es UEFA labdarúgó Európa-bajnokságrendezési jogát. Ennek a helyszíne Szombathely lehet.

Döntöttek arról is, hogy Szombathely részt vegyen egy határon átnyúló osztrák–magyar kerékpár turisztikai projekt megvalósításában.

A bizottság elfogadta a vagyongazdálkodási bevételek alakulásáról szóló beszámolót, valamint a költségvetési rendelet módosításáról szóló előterjesztést.

Jóváhagyták a SZOVA, a SZOMHULL és a VASIVÍZ első félévi beszámolóját. A SZOMHULL Kft.-nek az országos hulladékgazdálkodási rendszerben mutatkozó problémák miatt az önkormányzat 200 millió forint tagi kölcsönt nyújtott.

A testület támogatta a Nagy László utcában új parkolók létesítésére vonatkozó javaslatot, valamint a Jóléti Alapítványon belül egy olyan tanulmányi támogatás létrehozását, amely a váratlanul nehéz élethelyzetbe került, felsőfokú tanulmányokat folytatóknak nyújt segítséget.

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178