Civil Kerekasztalok tanácskoztak

2017-10-03, 10:13
   |   Kategória: Fórum
A hétvégén rendezték meg Salgótarjánban a Civil Kerekasztalok szakmai találkozóját, amelyen a legnagyobb létszámmal a Szombathelyi Civil Kerekasztal képviseltette magát.

Két napos konferencián vehettek részt a meghívott civil kerekasztalok képviselői, tagjai Salgótarjánban. A házigazda szervezet mellett Nagykanizsa, Kecskemét és Eger városának kerekasztalai képviseltették magukat. A tarjáni gyermektáborban megjelenteket Borók Sándor Péter a Palóc Hálózati Szövetség elnöke és Bódi Györgyné Zsuzsa a Salgótarjáni Civil Kerekasztal soros elnöke köszöntötte.

A péntek délutáni program Homoga József előadásával kezdődött, aki Salgótarján történetét mutatta be képekben. Ezt követően Bódiné Zsuzsa előadását hallgathatták meg a jelenlévők, amely áttekintést adott a civil szervezetek életének történetéből az 1900-as évektől napjainkig.

Az Egri Civil Kerekasztal részéről Gál Sándor elnök adott tájékoztatást, majd a Kecskeméti Civil Kerekasztal képviselőjének bemutatkozása következett. A Szombathelyi Civil Kerekasztal munkájáról Kőszegfalviné Pajor Klára, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal tevékenységéről pedig Budavölgyi Kálmán elnök ismertette a közönséggel. 
A szakmai bemutatkozások után kérdések hangzottak el, melyekre az adott szervezetek képviselői válaszoltak.


A szombat délelőtti program szakmai munkával folytatódott, melynek helyszíne a Salgótarjáni Ifjúsági Tanácsadói Iroda (SITI) volt. Salgótarján alpolgármestere Huszár Máté köszöntötte a civileket, majd Gerencsér Balázs a NIOK Alapítvány ügyvezetője tartott előadást az adománygyűjtésről. A szakmai tanácskozás dr. Diósiné Taracsák Judit, a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány elnökének beszédével záródott. A konferencia a Palóc Nők Énekkarának műsorával zárult, egyenruhájukban is tükrözve a palóc színeket.

A megjelent kerekasztalok egyetértettek abban, hogy szükség van a szakmai találkozóra, hogy egymás munkájának megismerésével a saját szervezetük számára is jó tapasztalatokat szerezhetnek. 2018 évben a szakmai találkozó megszervezését  a Nagykanizsai Civil Kerekasztal vállalta.

A szombat délutáni szabad programon a szombathelyi csapat a Somoskői várat tekintette meg Bódi Györgyné Zsuzsa kalauzolásával, majd a Dornyai Béla Múzeumban a Rodolfo Vigyázat csalok” és az Üvegváros című kiállítást tekinthettük meg. Este a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány székhelyén egy nagyon jó hangulatú vacsora zárta a kétnapos találkozót.

 
Bődi Lívia

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178