Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

„Modern, bátor és kompromisszummentes szövegei mélyek, megindítóak, mégis egyszerűséget hordoznak magukban. Zsenialitása abban rejlik, hogy ironikus képeket használva azonnal a psziché legmélyebb bugyraiba rántja a hallgatót…”

A Mesebolt Bábszínház farsangi délelőttje

Telt házas, zúgó tapssal kísért farsangi koncertet adott szombaton a Bartók teremben a Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar.

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Civil Kerekasztal a civil bált. Mintegy húsz szervezet közel száznegyven fővel képviseltette magát a bálon.

Dr. Villányi Eszter az Egyetemes Kultúra Lovagja, Farkas Csaba a Magyar Kultúra Lovagja elismerést kapta.

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár (http://www.bdmk.hu) együttműködve a Művészeti Szakgimnáziummal (http://muveszetiszhely.hu) országos képzőművészeti pályázatot hirdet középiskolásoknak.

Geszler Mária keramikusművész kiállítása

2017 December 22. (Péntek) 18:00
Sugár úti Sportcentrum Arena Savaria
Szombathely, Sugár út 18.

A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium művészeti projektnapján izgalmas vállalkozásnak lehettek fültanúi a diákok. Amikor beléptünk a díszterembe a szereplők Sárkány Kázmér és Kajzinger Ildikó még a színfalak előtt hangolódtak.

Hatalmas sikert aratott Bognár Szilvia gyermekkoncertje Gencsapátiban! A Titoktok című műsorban Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezették az óvodás és kisiskolás gyerekeket a titkos úton Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig. 

A művész és a szakember, a tervező és a kivitelező közös munkáját segíti az a mintaprojekt, amely Szombathelyen a Divat elhalványul, a stílus örök címet viseli. A program másik különlegessége, hogy a művészeti valamint a ruhaipari szakgimnáziumba járó diákok számára a szombathelyi Képtár egyedülálló textilgyűjteménye kínál inspirációt.

Konduktorok és óvodás kisgyermekek koszorúták meg Pető András reformer mozgásterapeuta emléktábláját.

Szeptemberben a Szombathelyen született Tóth István szobraival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ő az alkotója Szily János és Horváth Boldizsár szobrának, de számos jelentős munkája van szerte az országban és a határon túl is.

A Nyíregyházán tizenhatodik alkalommal megrendezett Vidor Fesztiválon Életmű-díjjal ismerték el Jordán Tamásnak, a szombathelyi Weöres Sándor igazgatójának munkásságát. 

Negyedik alkalommal mérték össze improvizációs tehetségüket a Vukán György által alapított Creative Art Díj verseny résztvevői. A fiatal zongoristák számára meghirdetett megmérettetésnek ezúttal Kőszeg adott otthont.

Ismét meghívást kapott a Weöres Sándor Színház a Vidéki Színházak Fesztiváljára.


Augusztus utolsó szombatján ismét rock-zenétől volt hangos a sitkei  Hercseg-hegy. A rockfesztiválon az országos hírű együttesek  mellett bemutatkozási lehetőséget kapta a helyi  tehetségek  is.

Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hazai fotókultúrára, fotótörténeti értékeinkre.

Sajtótájékoztatón ismertették az évad terveit, valamint  bemutatták a társulat két új tagját is.

A 18. Savaria Történelmi Karnevál rengeteg embert vonzott idén is Szombathely szívébe. A szervezők 23 helyszínen várták mindazokat, akik részesei szerettek volna lenni a különleges történelmi időutazásnak. Emellett az egyik helyi gimnázium is kitárta kapuit, hogy felkeltse a gyerekek érdeklődését a természettudományok iránt.