Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Dado Moroni Italian Trio, Jamal Thomas Band, Raphael Wressnig & The Soul Gift Band – néhány formáció azok közül, akik fellépnek a héten a szombathelyi Lamantin Jazz Fesztiválon. Ez Magyarország legnagyobb ilyen jellegű zenei eseménye. A gazdag zenei palettát felvonultató nagyszabású művészeti fesztivál mellett idén is a legjobbaktól tanulhatnak az improvizációs táborban résztvevő zenész-növendékek.

Gazdaggá tette a délutánt minden résztvevőnek, a Szabóhegyért Közösen Egyesület által meghirdetett  irodalmi program a kőszegi Szabóhegyen! Az esemény főszereplői voltak Tóthárpád Ferenc író, költő, szerkesztő és a Rózsabors Zenekar két tehetséges művésze, Nagy Krisztina-ének és Dala József-gitár.

A Kőszegi Várszínházban már a nyáron bemutatja őszre tervezett első előadását a Mesebolt Bábszínház. Az apró dióban éldegélő Kicsibácsi és Kicsinéni különös kalandjai a család minden tagjához szólnak.

A Pécsi Országos Színházi Találkozóról több díjat is elhoztak a Weöres Sándor Színház társulatának tagjai.

A Szentatya, Ferenc pápa június 18-án Székely Jánost, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökét a Szombathelyi Egyházmegye megyéspüspökévé nevezte ki, áthelyezve őt Febiana címzetes püspöki székéből és segédpüspöki hivatalából.

A szombathelyi születésű Leopold Bloom, azaz Virág Lipót egyetlen napját, 1904. június 16-át meséli el James Joyce ismert műve, az Ulysses. A főhős történetét 1954. óta ünneplik a Joyce rajongók Bloomsday-ként. Szombathelyen 23. alkalommal tartották meg a művészeti fesztivállá bővült rendezvénysorozatot.

Kihírdették Szombathely Európa Kulturális Fővárosa 2023 logópályázatnak győztesét. Öszzesen 28 pályázó és 41 pályaművéből választották ki a  Bán Zoltán nyertes munkáját

A tánc szeretete, a barátság és az összetartozás példáját adta a kis létszámú egyesület évzáró rendezvénye szerdán este a köztudatban régi nevén ismert Ady téri Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ színpadán. Kokas Gergely méltán büszke tanítványaira.

Újra közönség elé lép a két éve alakult Sugár/érintők színjátszó csoport, amelyet értelmi sérült fiatalok alkotnak. A Boldog herceg című mesét szerdán mutatják be a Weöres Sándor Színházban.

Szent Kvirin vértanúságára emlékeztek szombaton, a Perint patak partján található imádkozóhelyen. A mártír püspök emléktáblájánál a város, az egyházközösségek képviselői mellett zarándokok is elhelyezték a tisztelet koszorúit.

Az Ünnepi Könyvhéten mutatták be Böröczki Mihály legújabb verseskötetét a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Szabadtéri istentiszteletet tartott a szombathelyi református gyülekezet vasárnap a Vasi Skanzenben.

Diocletianus császár kora keresztényüldözésének lett áldozata a horvátországi Sisak püspöke, Szent Quirin. A halálos ítéletet Savariában mondták ki, amit 303. június 4-én végre is hajtották. A vértanúra és a város szülöttére, Szent Mártonra kulturális szimpóziummal emlékeztek pénteken Szombathelyen a Don Bosco Művelődési Házban.

Rozán Eszter új könyvének bemutatójával kezdődött a 88. Ünnepi Könyvhét Szombathelyen.

A szombathelyi közgyűlés 2017. március 27-én  döntött a Weöres Sándor Színház ügyvezetői igazgatói pályázatának feltételeiről. A felhívásra a megadott határidőig egyedül Jordán Tamás, a jelenlegi igazgató nyújtott be pályázatot.

A cél - mint minden évben - a fogyatékkal élő és a nehéz szociális helyzetű gyerekek táboroztatásának támogatása. A befolyt összegből a tervek szerint ötven gyermek nyaralhat majd egy hétig ebben az évben is.

Pünkösdvasárnap Táplánszentkereszt apraja – nagyja összegyűlt az Apáczai Csere János Általános Iskola Sportcsarnokában az Ifjúsági Fúvószenekar hagyományos koncertjén, melyet minden évben ezen a napon tartanak.

A trianoni békediktátum 77. évfordulójára emlékeztek az ŐrvidékHázban is.

Ma már a nemzeti összetartozás és egység ünnepe a Trianoni megemlékezés - ezt hangsúlyozta a Herényi Kulturális és Sportegyesület által szervezett esten Koczka Tibor alpolgármester.

28 ország párosai neveztek a Savaria Nemzetközi Táncversenyre, amely az ország legkiemelkedőbb, egyben legrégebbi rendezvénye. A versenytánc mára a társadalmi és kulturális szerepe mellett meghatározó sporteseménnyé vált. A Latin Világkupát 10 év után ismét magyar páros nyerte.