Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fekete György a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, a Nemzet Művésze, Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas belsőépítész  ,fontosabb művészeti és közéleti írásaiból, valamint a vele készített interjúkból egy olyan válogatást nyújt át, amely az olvasót különleges módon, időben visszafelé haladva engedi a magánszférájába, és beavatja a meghatározó kulturális eseményekbe, miközben kirajzolódik a magyar művészeti élet rendszerváltozás előtti és utáni kultúrpolitikai helyzete.

Szerelmek, csalódások, apróbb örömök, bánatok jellemzik a Mielőtt kiapad szereplőinek életét, miközben a háttérben fokozatosan felsejlik a klímakatasztrófához közeli állapot. A Balaton és a Velencei-tó vízszintje jócskán csökkent, a műanyagokat felszámolták, a kormányok számos intézkedést tettek a környezet védelmében, a szélsőséges időjárás azonban megmaradt.

Hetedik alkalommal rendeztek koreográfusversenyt Tatabányán az elmúlt hétvégén. A Vértes Agorájában zajló eseményen tizenhárom táncegyüttes között két szombathelyi csoport is színpadra lépett.

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány által a kultúra területén hosszabb ideje végzett tevékenység elismeréseként adományozott Magyar Kultúra Lovagja címmel Vas megyében 25 személy büszkélkedhet (bár közülük sajnos már 4-en meghaltak) akik 2019. október 7-én  a Megyeháza címertermében találkoztak.

Kedd délután óta a Welther Károly – Eötvös utca sarkán álló ház falát ékesíti egy emléktábla, mely Jaksa István festőművész születésének 125. évfordulója alkalmából készült. 

Bemutatásra kerül a Szaléziak első időszaka, a tanoncotthon építése és az új plébánia megalapítása, amelyben fontos szerepe volt Ambrózy Teréz bárónőnek, Vass József miniszternek és Mikes János megyéspüspöknek.

A Szombathelyi Szépítő Egyesület és a Dr.Kiss Gyula Baráti Kör  a város első festőiskolájának vezetője, sokak tanítómestere tiszteletére 2019. október 1-én (kedd) 16.00 órakor Szombathelyen a Welther Károly u. 32. szám alatt emléktáblát avat.

Életének 86. évében ma hajnalban Budapesten elhunyt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas operatőr, rendező, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. 

Az utolsó szimfóniák új titkok hordozói Mozart és Brahms életéről, művészi és érzelmi világáról.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és ismerőseit Bödecs László Az árvíz helye című verseskötetének bemutatójára 2019. szeptember 12-én 17 órára a könyvtár földszinti előadótermébe (Szombathely, Dr. Antall József tér 1.)

2019. augusztus 18-án vasárnap este megnyílik a herényi filmklub: András Ferenc 1977-es filmszatíráját vetítjük 19 órától, majd Simon Ádám, a Hírlevél Plusz / hplusz.hu főszerkesztője beszélget a film Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas rendezőjével.

A Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület és a Cigány Tudományos és Művészeti Társaság tisztelettel meghívja Önt az 52. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem „Balladás Álmok” című cigány életérzést bemutató kiállítására.

Közzétették a szervezők a második Aranypatak Vers Fesztivál programját. A vasi kortárs irodalmat bemutató és népszerűsítő rendezvény ezúttal három napon át várja az érdeklődőket Bozsokon, a Sibrik-kastélyban.

Podmaniczky-díjat a város- és faluvédők szövetsége, a Hungaria Nostra adományozza 1982 óta mindazon magánszemélyeknek és közösségeknek, akik a legtöbbet tették épített és természeti környezetünk, kulturális örökségünk értékeinek megismertetése, védelme érdekében.

A Változó kultúrák a változó tájban című állandó kiállítás III. termének megnyitója 

Könyvbemutató

A Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös produkciója

2019-ben is folytatódott a Magyar Művészeti Akadémia két éve indult Hallgatni Aranyt! projektje, és további tartalmakkal bővült az oktatási segédanyagként is kiválóan használható hallgatniaranyt.hu honlap. Az újdonságokról a csatolt sajtóanyag ad részletes tájékoztatást.

Az Oscar-díjas Rófusz Ferenc éppen negyven év várakozás után készült el Az utolsó vacsora című filmmel, 1978-ban ugyanis politikai okokból nem engedélyezték a megvalósítását. A világhírű Leonardo-képet megelevenítő tizenegyperces animációs film egyszerre hívja fel a figyelmet a milánói freskó visszafordíthatatlanul romló állapotára, miközben szimbolikusan a mai Európa látleleteként is működik. 

Cikkek, interjúk, beszédek és bejegyzések
(A 21. századból)