Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Visszakerült Szombathely tulajdonába a város legrégebbi fennmaradt kiváltságlevele, amelyre két évvel ezelőtt bukkantak az Egyházmegyei Levéltárban. Az 1607-ben kiadott dokumentumot Székely János megyéspüspök adta át Puskás Tivadar polgármesternek a Városházán, a kiváltságlevélről megjelent kötet bemutatóján.

Dédapáink nagy háborúja - ezzel a címmel mutatták be az egykori Vas megyei katonákat, mégpedig az utódok szemszögéből. A könyvet családi legendáriumok emlékeiből szerkesztették össze.

Szombathelyre érkezett az "Ezer család énekel..." program szombaton. Szép számmal jöttek kisgyermekes családok, hogy közösen daloljanak és mondókázzanak a Ringató foglalkozásvezetőkkel ünnepváró, adventi hangulatban. A kodályi elveken alapuló módszer a három év alatti gyerekek zenei nevelését, fejlesztését célozza.

Tudósok írták, de teológiai szakértők  formálták tankönyvvé azt az ifjúsághoz szóló kiadványt, amely egy közös, zsidó és keresztény történelemszemléletről tanúskodik.

Holdárnyék címmel megjelent Devecsery László legújabb verseskötete, amit szerdán a Berzsenyi Dániel Könyvtárban mutattak be az olvasóknak.
Az amerikai kisváros felkapott fodrászüzletében minden szombaton összegyűlnek a legbefolyásosabb nők, hogy felszínes csevejjel enyhítsenek a magányukon - így tűnik legalábbis a szombathelyi Weöres Sándor Színház legújabb darabjában, az Acélmagnóliákban.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2018-ban elnyerte a könyvtárak szakmai munkájának elismerését jelentő Minősített Könyvtár címet Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár döntése alapján.

Milyen a kutyanyelv és a macskanyelv? Hogyan készül a mindenízű torta? Mi történik, ha valaki sajtnak nézi a mosószappant, és megeszi? - mindez kiderül a Mesebolt Bábszínház legújabb bemutatójából. Josef Čapek Történetek a Kutyusról meg a Cicusról című meseregényéből Kovács Géza rendezett humoros és minden korosztály számára szórakoztató darabot.

Boros Ferenc, Horváth Zoltán és Tóth Kálmán A barakkváros foglyai című ismeretterjesztő filmje a XVIII. Lakitelki Filmszemlén a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. díját nyerte el.

Az élményközpontú irodalomtanítás meghonosítója, tankönyvek és folyóiratok szerkesztője, a “12 legszebb magyar vers” program kitalálója. Csak néhány fontosabb mozzanat Fűzfa Balázs eddigi tevékenységéből. A 60 éves irodalomtörténészt a Berzsenyi Könyvtárban köszöntötték kollégái és tisztelői.

A Karmelita utcai idősek klubjában mutatta be Csider Sándor Karácsony éjjelén című legjújabb verseskötetét, amelyből fel is olvasott részleteket. A költemények a karácsonyi ünnepkör hangulatából táplálkoznak. A szerző ezekben többek között felidézi gyermekkori élményeit is.

November 4-e nemzeti gyásznap Magyarországon. Szombathelyen is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján az áldozatokról.

Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató előadása. A játékos, humoros, mégis feszültséggel teli történetben két gonosz varázsló munkálkodik azon, hogy elpusztítsa a világot. Álnok tervüket egy tohonya macska és egy zsörtölődő holló hiúsíthatja meg, de vajon sikerül-e? Mese barátságról, felelősségről, bátorságról kicsiknek és nagyoknak.

Az első világháborús emlékév-sorozat egész Európában, így Magyarországon is azt eredményezte, hogy számos kutatás alapján rengeteg kiadvány és könyv készült. Az Országos Könyvtári Napok zárórendezvényén, a Könyves Vasárnapon Szombathelyen a vasi kötődésű köteteket mutatták be.

Szilveszter éjszakáján rettenetes dolog készül.

A Miatyánk képekben elbeszélve. Kortárs képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Martineum Felnőttképző Akadémián Szombathelyen, ahol a műveken körbetekintve az imádság egy-egy sora elevenedik meg a látogató előtt.

Poros polcok és unalmas csend helyett élményt, emberi szót és digitális tartalmakat várnak a mai fiatalok a könyvtárakban. Ezekhez az igényekhez próbál alkalmazkodni a szakma - a hétköznapokban és a rendezvényeken is.

Poros polcok és unalmas csend helyett élményt, emberi szót és digitális tartalmakat várnak a mai fiatalok a könyvtárakban. Ezekhez az igényekhez próbál alkalmazkodni a szakma - a hétköznapokban és a rendezvényeken is.

Rekordszámú látogatót vonzott a Berzsenyi Dániel Könyvtár éjszakai rendezvénye, amelynek során megismertették az olvasókat az intézmény minden zugával. Emellett kézműves foglalkozásokkal, táncházzal és más érdekességgel várták a családokat a könyvtárosok.