Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Hétvégén ismét egy nagyszabású darabot, Federico Garcia Lorca Színdarab cím nélkül - majdnem befejezetlen egyfelvonásosát állította színpadra a Ferrum Színházi Társulás az oladi szakgimnázium színháztermében. Az előadás a látszat és a valóság színpadi viszonyát állítja szembe egymással.

Egy vádlott bűnösségéről dönthet a nézőközönség a szombathelyi színház legfrissebb előadása után. Kioltható-e egy ártatlan ember élete azért, hogy másokat megmentsünk vele? Nehéz kérdés, amelyet az elszánt ügyvéd és a racionálisan érvelő ügyész segít megválaszolni.

A szlovén Rábavidéken gyűjtött meséket és mondákat tartalmazó köteteket mutattak be a Berzsenyi Dániel Könyvtárban a Szlovén Kultúra Napja alkalmából. A szlovének minden évben február 8-án, a költő France Preseren halálának évfordulóján tartják a kultúra ünnepét.

Gyűrűk ura, Harry Potter, Az éhezők viadala, Pi élete, A sátán kutyája - egyebek mellett ezekből a művekből is készülhet képregény.

Kulturális eseményeket, többek közt koncertet és színházi előadást ajánlottak a sajtó és a nagyközönség figyelmébe a szombathelyi civilek. A házigazdák nagy múltú szervezetek, de programjaik a maguk műfajában egytől egyig újdonságok lesznek.

A domonkos rend történetéről és magyarországi működéséről szóló köteteket mutattak be szerdán az Egyházmegyei Levéltár dísztermében. A vasvári Domonkos Rendtörténeti Gyűjtemény sorozatában eddig négy kiadvány jelent meg, ezekről beszéltek a szerkesztők, majd kolostori termékeket kóstolhattak az érdeklődők.

A címszereplőt megtartva, amúgy új szereposztással viszi színre egy korábbi sikeres előadását a Mesebolt Bábszínház. Egy régi klasszikust poroltak le, amelyben a hagyományos bábtechnika és paravános megoldás egyszer már bevált.

Répcelakon rendezte meg a Dr. Kiss Gyula Baráti Kör a díjátadó ünnepségét. A Közösségi Kultúráért munkálkodókat 25. alkalommal díjazta a szervezet.

A Magyar Kultúra Napján az AGORA MSH-ban Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott ünnepi beszédet. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester és Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária bizottsági elnök adta át az ünnep alkalmából a kulturális életben kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkájukat elismerő díszokleveleket. Nemzeti imádságunk, a Himnusz születésének napján „Szombathely hangjai, táncai, versei.” címmel a szombathelyi és Szombathelyhez kötődő tehetségek és művészek előadását tekinthette meg a közönség. Az ünnepeltek tiszteletére rendezett fogadáson pohárköszöntőt dr. Puskás Tivadar polgármester mondott.

A Szombathelyi Egyházmegye dualizmus-kori történetét feldolgozó kötetet jelentetett meg a Szülőföld Kiadó. Pál Ferenc levéltáros könyvét az Eölbey-házban mutatták be, Székely János megyéspüspök ajánlásával.

Aranyból épült ház - ez a címe annak a könyvnek, amit pénteken mutattak be a Püspöki Palotában. A Szülőföld Kiadó gondozásában megjelent kötetben Finta Sándor 1909 és 1949 között írt elbeszéléseinek válogatása olvasható.

Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.

Közös nosztalgiázásra hívta a közönséget a Weöres Sándor Színház, a társulat első bemutatójának 10. évfordulóján. 2009 januárjában mutatták be a 9700 című darabot, amelyet most előbb filmen nézhettek újra az érdeklődők, majd a színészek elevenítették fel emlékeiket.   

A Magyar Kultúra Napja díjátadó gálaműsorra ingyenes jegyek igényelhetők és átvehetők korlátozott számban az AGORA-Jegyirodában a következő időpontokban: 2019. január 18 (péntek) 17.00-ig, 2019. január 19. (szombat)  09.00- 13.00, valamint 2019.január 21-én (hétfő) 09.00-17.00.

Szombathelynek ajándékozta életművének jelentős részét Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikusművész. Az erről szóló szerződést kedden írták alá a Városházán. A 111 műalkotás elhelyezésére a város az egykori Éva-malomból alakít ki kiállítóhelyet.

A séi kőkori település vallásos művészete – Károlyi Mária régész katalógusnak is szánt könyvét a karácsonyt megelőző napokban mutatták be Szombathelyen, a levéltárban.

2019. február 15. és 17. között újra itt a lehetőség, hogy a Kultúrházak éjjel- nappal keretében az Önök közösségi színtere, művelődési háza, kultúrháza, agórája is a figyelem középpontjába kerülhessen! 

Jótékony nagyasszony és tehetséges festőművész volt gróf Erdődy Gyuláné gróf Széchényi Emília – tevékeny életét foglalja össze a Szülőföld Kiadó Híres szombathelyi nők sorozatának új kötete. A könyvbemutatót az Erdődy család tagjainak nyughelyét adó Szent Márton-templom szomszédságában, a Látogatóközpontban tartották.

Szombathelyi kötődése is van Lak Istvánnak, aki ezért mutatta be a vasi megyeszékhelyen is A tövises tarlóktól a hangoskönyvekig című kötetét.

Visszakerült Szombathely tulajdonába a város legrégebbi fennmaradt kiváltságlevele, amelyre két évvel ezelőtt bukkantak az Egyházmegyei Levéltárban. Az 1607-ben kiadott dokumentumot Székely János megyéspüspök adta át Puskás Tivadar polgármesternek a Városházán, a kiváltságlevélről megjelent kötet bemutatóján.