Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Dr. Czetter Ibolya, az ELTE Savaria Magyar Irodalomtudományi Tanszék megbízott vezetője volt a Genius Savariensis Szabadegyetem legutóbbi vendége. Márai Sándor író, költő és újságíró életéről, műveiről tartott nagyon élvezetes előadást a szép számmal megjelent hallgatóság részére.

Gyászol a megye néptáncos társadalma: életének 72. évében elhunyt Antal László koreográfus, néptáncpedagógus, táncmódszertani szakember, a Savaria Egyetemi Központ nyugalmazott docense.

Balló László verseskötetét a Berzsenyi Dániel Könyvtárban mutatták be.

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ közművelődési intézményként fontosnak tartja ünnepnapjaink és emléknapjaink mai, élő tartalommal való megtöltését, ezért 2018. április 11-re interaktív programot szervez a Magyar Költészet Napja alkalmából.

Új épületszárnnyal bővült a Smidt Múzeum - ezzel átadták a Szent Márton Terv első üteme keretében elvégzett utolsó városi beruházást. Akadálymentesítették a régi helyiségeket és megszépült a múzeum környezete is.

Megalakulásának harmincadik jubileumához érkezett a szombathelyi Szökős Néptáncegyüttes, mely május 5-én kétrészes műsorral ünnepli a jeles évfordulót. Az Agora MSH-ban rendezendő esten a Szökős aktív tagjai mellett az „ŐsSzökős” – azaz a régi nemzedék, valamint a Reményik iskola csaknem száz néptáncos növendéke is színpadra lép.

Látványos fázisához érkezett a római kori mozaik restaurálásának folyamata. 

A Szülőföld Könyvkiadó gondozásában készülő Vas vármegye műszaki nagyjai című könyvsorozat, újabb kiadványát mutatták be csütörtökön 17 órakor az ŐrvidékHázban. A kötet Almásy László Ede életét mutatja be.

Idén is megrendezik a Savaria Filmszemlét: május 23-a és 25-e között az AGORA Filmszínházba várják a mozgókép szerelmeseit. A vetítésekkel egy időben neves szakemberek is előadásokat tartanak a TIT-ben.

Március 17-én 11.00 és 15.00 óra
Iseum Savariense
Ingyenes tárlatvezetéssel

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ szombathelyi koordinációs rektorhelyettese az elismerést szerda délután vette át Budapesten, a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

gyerekeknek és fiataloknak az első világháború költészetének témakörében. Május tizedikéig lehet jelentkezni a megmérettetésre, amely a Nagy háborús emlékév része, és a programok közt kuriózumnak számít.

címmel mutatta be hagyományos évadzáró műsorát az Ungaresca Táncegyüttes az MMIK-ban. Felújított és friss koreográfiákat láthatott a közönség - a Boglya zenekar kíséretével.

Lesenyei Márta szobrászművész kiállítása

Díszbemutató és közönségtalálkozó
Vendégünk a film egyik karakterét alakító, szombathelyi származású színésznő  - Pethő Kincső 

„szemed kékjét csodáltam épp az égen,
de elborult s a bombák fönt a gépben
zuhanni vágytak.”
Radnóti Miklós

Művészeti projekt keretében a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium diákjaival a Bartók Terembe látogattunk.