Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Valamennyi intézményünkben elmaradnak előadásaink és egyéb programjaink!

Ki ne lett volna már tanúja vagy részese kiadós fodrászüzletbéli beszélgetéseknek? Ki ne gondolt volna arra, hogy a sok-sok történet, élménybeszámoló, „kitárgyalás”, amely ilyen helyeken rendre elhangzik, az csak puszta fecsegés.

A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR  szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait 2020. MÁRCIUS 5-én (csütörtökön) 17 órára
KUSTOS JÚLIA irodalmi estjére.

Válogatás fél évszázad magyar filmtörténeti interjúiból című könyvének bemutatójára

A Herényi Kulturális és Sportegyesület szeretettel hívja Önt és családját a Herényi Esték keretében, a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett Biczó Antal: Határtalanul - a vasi és zalai határvidék festői foltjai című könyvbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitóra

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett díjátadó gála és ünnepi műsor.

A könyv a magyar nyelvű népi Mária-költészet forrásait tárja az olvasók elé 526 tételben; népénekek, legendaballadák, parasztbibliai történetek és a jellegzetesen népi liturgia (Mária menyegzője, Mária temetése) sokversszakos „istóriáinak" formájában.

A magyar színjátszás hőskorát idéző történetben Szilvai professzor titokban nevelt gyámleányát, Mariskát, fiához akarja adni.

A nézők a döntőben szavazataikkal megválaszthatják a Páva idei Közönség-díjasát, így érdemes lesz kedvenceikre voksolni. A tíz produkciót felvonultató finálét december 20-án 19:30-tól láthatja a közönség.

Vas megyei civil és közművelődési fórum

Nagy öröm számunkra, hogy  a Fölszállott a páva elődöntőjében táncol a Vasi kislegényczéh csapata. Aki tudja, szavazatával segítse őket a pénteki (dec. 13.) műsorban.

Jankovics Marcell hihetetlenül szerteágazó munkásságát szinte lehetetlen egyetlen könyvben összefoglalni.

Egy ismert és elismert festőművésznő a Szülőföld Könyvkiadó sorozatának, a Híres szombathelyi nők legújabb 20. kötetében.

A Magyar Művészeti Akadémia és az MMA Kiadó a Barokk freskófestészet Magyarországon című sorozat első kötetének bemutatójára várja a könyvbarátokat. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Művészettörténeti Tanszékének kutatócsoportja több éven át futó programban kutatta és dolgozta fel a magyarországi barokk freskófestészet emlékeit.

Fekete György a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, a Nemzet Művésze, Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas belsőépítész  ,fontosabb művészeti és közéleti írásaiból, valamint a vele készített interjúkból egy olyan válogatást nyújt át, amely az olvasót különleges módon, időben visszafelé haladva engedi a magánszférájába, és beavatja a meghatározó kulturális eseményekbe, miközben kirajzolódik a magyar művészeti élet rendszerváltozás előtti és utáni kultúrpolitikai helyzete.

Szerelmek, csalódások, apróbb örömök, bánatok jellemzik a Mielőtt kiapad szereplőinek életét, miközben a háttérben fokozatosan felsejlik a klímakatasztrófához közeli állapot. A Balaton és a Velencei-tó vízszintje jócskán csökkent, a műanyagokat felszámolták, a kormányok számos intézkedést tettek a környezet védelmében, a szélsőséges időjárás azonban megmaradt.

Hetedik alkalommal rendeztek koreográfusversenyt Tatabányán az elmúlt hétvégén. A Vértes Agorájában zajló eseményen tizenhárom táncegyüttes között két szombathelyi csoport is színpadra lépett.

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány által a kultúra területén hosszabb ideje végzett tevékenység elismeréseként adományozott Magyar Kultúra Lovagja címmel Vas megyében 25 személy büszkélkedhet (bár közülük sajnos már 4-en meghaltak) akik 2019. október 7-én  a Megyeháza címertermében találkoztak.

Kedd délután óta a Welther Károly – Eötvös utca sarkán álló ház falát ékesíti egy emléktábla, mely Jaksa István festőművész születésének 125. évfordulója alkalmából készült. 

Bemutatásra kerül a Szaléziak első időszaka, a tanoncotthon építése és az új plébánia megalapítása, amelyben fontos szerepe volt Ambrózy Teréz bárónőnek, Vass József miniszternek és Mikes János megyéspüspöknek.