Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A pénzbeli támogatást civil szervezetek igényelhették olyan programjaikhoz, amelyek a városban élő, szociálisan rászoruló emberek számára jelentenek segítséget.

Szombathelyre érkezett egy erdélyi iskola negyven tanulója, hogy viszonozzák a vasi középiskolások közelmúltbeli látogatását. A csereutazást a Határtalanul program tette lehetővé, amelyben már évek óta részt vesz a szombathelyi Kanizsai-gimnázium. A gyerekeket a polgármester is fogadta.

Az MMIK-ban mutatta be műsorát szombaton a gencsapáti Ispiláng néptáncegyüttes.

A Savaria Múzeumban nagy érdeklődés mellett megnyílt a Fényérzék című tárlatsorozat első kiállítása Személyes cínmmel.

Közel 400 diák fogott hófehér esernyőt, és táncolta el a francia négyest az Európai Quadrille Táncfesztivál keretében a vasi megyeszékhelyen. A bemutató - amely egyben Guiness rekordkísérlet is - kizárólagos magyarországi helyszíne minden esztendőben Szombathely.

Ő lehet az első magyar, aki teljesíti a Hét hegycsúcs kihívást. 

Ritmusra festés, monotípia-készítés és különleges fotózás - többek között ezek a programok várták a Kanizsai Dorottya Gimnázium hagyományos művészeti projektnapján a középiskolásokat. A Savaria Moziban kiállítást is rendeztek a vasi fiatalok munkáiból.
Rajzpályázatot hirdettek óvodás gyerekeknek sport témában, ennek tartották meg a díjátadó ünnepségét a városházán.

Evangélikus iskolákról, katolikus-protestáns együttélésről, kőszegi templomok vissza- és elfoglalásáról esett szó az idei Vas Megyei Levéltári Napon. Az 1984-ben útjára indított rendezvénysorozat idei konferenciáját Reformáció Vas vármegyében a 17-20. században címmel rendezték meg.

Lúdas Matyi, Rumcájsz, Palacsintás király – többek között ezekkel a nagy klasszikus darabokkal várja a közönséget a 2017/18-as évadban a Mesebolt Bábszínház. Az új szezonra 9 új előadással készül a társulat. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

Térzene, kirakodóvásár, véradás, főzőverseny - vidám közösségi napon vettek részt a reformátusok a templomkertben. Az esemény több száz résztvevőt vonzott, köztük a sport szerelmeseit. Az összegyűlt adományt egy új orgonára szánják a szervezők.

A tárlatot Koczka Tibor alpolgármester ajánlotta a közönség figyelmébe.

Rosszul összeforrt csontok, bőrön elnyomott cigaretta hegei – ilyen drasztikus nyomai is lehetnek a gyermekbántalmazásnak. Egy európai statisztika szerint minden ötödik felnőtt szenvedett el gyermekkorában valamilyen szexuális erőszakot. A gyermekek védelmében címmel könyvet mutattak be a szerzők az ágazat szakembereinek a Szociális Hét keretében

Átadták a Püspöki palota újjáépített szárnyában kialakított, Szily Jánosról elnevezett Látogatóközpontot. Az egyházmegye új intézményét az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Veres András, a beruházás kezdeményezője avatta fel.

A Kámoni Arborétum Látogatóközpontjának előadó terme megtelt szombaton a Y’ s Men Klub Egyesület megalakulásának 20 éves jubileuma alkalmából tartott ünnepségen.

Az egyházmegyei karitász három dolgozója vett részt azon az önkéntes képzésen, melynek célja egymás munkájának megismerése és a jó gyakorlatok átadása volt. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitasz által szervezett tanfolyam végén tanúsítványokat adtak át.

Múlt héten mutatta be a Weöres Sándor Színház Ben Jonson Volpone című komédiáját. A közönség a címszerepben Jordán Tamást láthatja, aki  egy minden hájjal megkent kétes származású gazfickót alakít. A darab pénzéhségnek állít görbe tükrö, de olyan társadalmi problémákat is feszeget mint a családon belüli erőszak.

Erdők, rétek, nádasok címmel kiállítás nyílt a Herman-iskola galériájában a madarak és fák napja alkalmából.A Képeslevelezőlap – gyűjtők Egyesületének Dalárdája kedden a Bogáti Szociális Otthon lakóit örvendeztette meg egy könnyed koncerttel.

Díjátadó gálával zárult a Szociális Hét pénteken a Bartók-teremben. Öt szakember vehette át a város által alapított kitüntetéseket. Az egyhetes rendezvénysorozat központi témája ezúttal a család volt: ezért is szerveztek interaktív, kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató programokat.