Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium művészeti projektnapján izgalmas vállalkozásnak lehettek fültanúi a diákok. Amikor beléptünk a díszterembe a szereplők Sárkány Kázmér és Kajzinger Ildikó még a színfalak előtt hangolódtak.

Hatalmas sikert aratott Bognár Szilvia gyermekkoncertje Gencsapátiban! A Titoktok című műsorban Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezették az óvodás és kisiskolás gyerekeket a titkos úton Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig. 

A művész és a szakember, a tervező és a kivitelező közös munkáját segíti az a mintaprojekt, amely Szombathelyen a Divat elhalványul, a stílus örök címet viseli. A program másik különlegessége, hogy a művészeti valamint a ruhaipari szakgimnáziumba járó diákok számára a szombathelyi Képtár egyedülálló textilgyűjteménye kínál inspirációt.

Konduktorok és óvodás kisgyermekek koszorúták meg Pető András reformer mozgásterapeuta emléktábláját.

Szeptemberben a Szombathelyen született Tóth István szobraival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ő az alkotója Szily János és Horváth Boldizsár szobrának, de számos jelentős munkája van szerte az országban és a határon túl is.

A Nyíregyházán tizenhatodik alkalommal megrendezett Vidor Fesztiválon Életmű-díjjal ismerték el Jordán Tamásnak, a szombathelyi Weöres Sándor igazgatójának munkásságát. 

Negyedik alkalommal mérték össze improvizációs tehetségüket a Vukán György által alapított Creative Art Díj verseny résztvevői. A fiatal zongoristák számára meghirdetett megmérettetésnek ezúttal Kőszeg adott otthont.

Ismét meghívást kapott a Weöres Sándor Színház a Vidéki Színházak Fesztiváljára.


Augusztus utolsó szombatján ismét rock-zenétől volt hangos a sitkei  Hercseg-hegy. A rockfesztiválon az országos hírű együttesek  mellett bemutatkozási lehetőséget kapta a helyi  tehetségek  is.

Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hazai fotókultúrára, fotótörténeti értékeinkre.

Sajtótájékoztatón ismertették az évad terveit, valamint  bemutatták a társulat két új tagját is.

A 18. Savaria Történelmi Karnevál rengeteg embert vonzott idén is Szombathely szívébe. A szervezők 23 helyszínen várták mindazokat, akik részesei szerettek volna lenni a különleges történelmi időutazásnak. Emellett az egyik helyi gimnázium is kitárta kapuit, hogy felkeltse a gyerekek érdeklődését a természettudományok iránt.

Számos program várja a karneválozókat a következő napokban. A hagyományosak mellett új helyszíneken is programkavalkád fogadja az érdeklődőket. Aki pedig betekintést szeretne nyerni például a hazai védelmi erők mindennapjaiba, ezt a honvédségi toborzóponton teheti.

A csütörtök esti megnyitón a város vezetői köszöntőikben a dicső múltat idézték fel, valamint hangsúlyozták a históriás játékok Szombathelyre gyakorolt közösségteremtő és identitást erősítő hatásait. Az eseményeket nagy érdeklődés kísérte a Fő téren és a Témaparkban egyaránt.

Öt rézmetszetet adományozott Szombathelynek Balló László helytörténeti kutató. Ezek a múzeumban kaptak helyet, a másolatokat viszont a Városháza első emeleti folyosóján is megnézhetik az érdeklődők.  

Fotókkal, videókkal, írásos beszámolókkal elindult Székely János megyéspüspök oldala a közösségi médiában.

Megtartották utolsó sajtótájékoztatójukat a 18. Savaria Történelmi Karnevál szervezői a 4 napos ünnepségsorozat előtt. Bemutatták a karnevál kenyerét, amelyet a következő napokban lehet majd kóstolni és megvásárolni. Ezenkívül ismertették az első alkalommal megnyíló Magyar Udvar programjait.

Délelőtt muzsikálnak, délután pedig kirándulnak a környéken a régizene tábor résztvevői. A gyerekeknek újdonságot jelent, hogy most nem csupán egyénileg, hanem duóban és kis csoportokban is zenélhetnek.

Önkéntesek segítségét kérik a szervezők az idei Savaria Történelmi Karnevál sikeres lebonyolításához, a jelentkezési határidőt augusztus 19-éig, szombatig hosszabbították meg.Shakespeare egyik legnépszerűbb vígjátéka, a Vízkereszt, vagy bánom is én lesz az idei Karneválszínház produkciója Szombathelyen. Réthly Attila rendező Nádasdy Ádám 10 évvel ezelőtt készült fordításának felhasználásával, a 80-as évek Balaton-partjára helyezte a történetet. Az előadást 9 alkalommal tűzik műsorra augusztus 17-e és 26-a között.