Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

AGORA irodaház

Közel 300 millió forintból újul meg az AGORA Központ irodaépülete. A beruházás keretében kicserélték a nyílászárókat, víz- és hőszigetelték a házat, és korszerűsítették a gépészetet.
Tíz hónapnyi felújítás után 2015-ben adták át az AGORA – Művelődési és Sportház megújult épületét. Az akkori beruházás a színpad mögötti részt és az irodaházat nem érintette.

Kép: 10:43-10:45 ablak becsukódik

Ma már itt is kicserélték a nyílászárókat, és folyamatban van az épületrész, valamint az alagsor teljes műszaki felújítása, energetikai korszerűsítése.


8:48 – 9:07 Nagy Imre Győző – projektvezető, Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft.

„A hőszigetelés alapfeltétele, hogy száraz falfelületeket lehet leszigetelni. A Gyöngyös közelsége miatt a pinceszinten nagyon vizesek voltak a falak és egy újszerű megoldással biztosítottuk a falak víztelenítését és így készült el a hőszigetelése.”


Az önkormányzat 294 millió forintot nyert a munkálatokra. A fejlesztés illeszkedik a városnak ahhoz a programjához, amely a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését tűzte ki célul.

Puskás Tivadar – polgármester


„2015-ben Szombathely Megyei Jogú Város elfogadta a klíma- és energetikai stratégiáját, és ebbe sok minden beletartozik. Beletartozik az is, hogy igyekszünk az épületeinkben a hőtartalékokat – illetve nem tudom hogy mondják pontosan, szóval a hőszigetelést megújítani.”

A beruházásnak köszönhetően jelentősen csökkenek az intézmény fenntartási költségei.

Prieger Szabolcs - szakmai igazgatóhelyettes, AGORA

„Ez a felújítás mindenképpen hozzájárul ahhoz, hogy a kollégák jobb körülmények között tudják végezni a munkájukat és a két egység, a nagyterem, az AGORA, amit a szélesebb közönség ismer és az irodazóna kicsit összeforr technikailag is.”

A munkálatok várhatóan már nyár végén befejeződnek.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb