Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Színházi évad értékelés

Sikeres évadot tudhat maga mögött a szombathelyi Weöres Sándor Színház – sajtótájékoztatón értékelte Jordán Tamás igazgató a 10 éves intézmény munkáját. Az évad közönség kedvencei a Salemi boszorkányok és az Egy bizonyítás körvonalai című előadások voltak.
“Aki vádaskodik, az mindjárt szent? Tudom én, mi pusztít itt Salemben!

A Salemi boszorkányok olyan népszerű, mintha musical lenne. De nem csak ez az előadás dönt látogatottsági rekordot az évadban. A Weöres Sándor Színház művészi értékeket képviselő koncepcióját kezdetektől jól fogadta a közönség – mondta el Jordán Tamás. Ezt mutatja, hogy több darabot is telt ház előtt játszottak, emellett számos szakmai díjat is elnyertek például a Városmajori Színházi Szemlén, a Vidéki Színházak Fesztiválján vagy a POSZT-on. A folytatásban a fiatalokat egy ifjúsági drámával szólítják meg.

Matusek Attila – színész-rendező, Weöres Sándor Színház

Bandában való szerveződés, meg a gyerekkori sérelmek miként hatnak az emberre, a későbbiekben hogyan fejlődik a személyiség. Ez valahogy mind benne van ebben a drámában.

A szülés-születés témájában közösségi színházi előadás is készül a lakosság bevonásával.

Czukor Balázs – rendező, Weöres Sándor Színház
azt szeretnénk, ha szerepet is vállalnának benne, nem csak a közreműködésükkel segítenék a darab létrehozását. Erre lehet majd számítani, hogy reményeink szerint az, aki a történetét elhozza nekünk, akár a színpadon is megjelenik majd.

A következő évadban több korábbi darab is repertoáron marad, de számos újdonsággal készülnek.

Jordán Tamás – igazgató, Weöres Sándor Színház
A rendezők ugyanazok, de van benne néhány új név is. Pálfi György filmrendező fog rendezni, Bálint András, a Radnóti Színház volt igazgatója, akivel nagyon szoros a kapcsolatunk, ő is rendez egy darabot. Nagyon kíváncsian várjuk a Mohácsi Jánosnak A revizor előadását.

Egy madárnak repülnie kell – így kommentálta Jordán Tamás, hogy Bánfalvi Eszter, Bányai Kelemen Barna, Mertz Tibor és Vass Szilárd távoznak Szombathelyről. Érkezik azonban Gubik Ági, Antal D. Csaba, Nagy-Bakonyi Boglárka és Dunai Júlia. A színészek nyáron sem pihennek. Az idei karneválszínházi komédiát Valló Péter rendezésében viszik színre.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb