Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Velem díszpolgára

A velemieknek nem mondott nemet, és megromlott egészségi állapota ellenére is részt vett az ünnepségen, amelyen a falu lakossága a település díszpolgárává fogadta Törőcsi Mari színművészt.
Vastapssal fogadták a zsúfolásig megtelt művelődési házban Törőcsik Marit a velemiek.

“Nincs az a hely, ahová ebben az állapotban elmennék. Színpadra se, játszani se!”

Kizárólag a velemiek kedvéért jött el a nemzet színésze a tiszteletére rendezett ünnepségre.

“Mi nagyon izgultunk velemiek, mert tudja, hogy már nagyon régóta át akartuk adni ezt a kitüntetést Önnek, illetve nem kitüntetést, hanem felkérést, hogy legyen a mi díszpolgárunk.”

Törőcsik Mari a hosszú kórházban töltött idő után szeretett falujában lábadozik. A helyiek díszpolgári felkérését örömmel és meghatódva fogadta.

Szél Józsefné – polgármester, Velem

Mi nem azért választottuk díszpolgárrá őt, mert híresség, hanem azért, mert tényleg szereti mindenki Velemben, ez tényleg kölcsönös. Mikor még Maár Gyulával ahányszor az utcán elmentek, mindenkivel megálltak beszélgetni. El sem tudja képzelni egy híres emberről, hogy ilyen, mint ő.”

A művésznőt velemi díszpolgársága apropóján a Vas Megyei Közgyűlés nevében Balázsy Péter jegyző köszöntötte.

Balázsy Péter – megyei jegyző

“ Ez a csokor virág azt a pozitív irigykedést fejezi ki, ha lehet így fogalmazni, amit a többi Vas megyei település érez Velemmel szemben, hiszen Velemnek van Törőcsik Marija.”

Velemben én Mari vagy maximum Marika vagyok - hangsúlyozta a kétszeres Kossuth- és Jászai-díjas művésznő. Szinte mindenkit személyes ismerőseként üdvözölt. Díszpolgári oklevelére szeretett, Soós Imrével közös fotója került. A velemi kőből velemi gesztenyefát formázó emléktárgy pedig velemi mesterek munkája.

Törőcsik Mari – nemzet színésze

Sehova máshova, még egy előadást is lemondtam volna, több mint 60 éve játszok, de talán csak 2-szer mondtam le előadást, de ezt nem mondhattam le, mert Velemtől kapom ezt a kitüntetést.”


Törőcsik Mari férjével, Maár Gyulával 1973-ban járt először Velemben, azonnal beleszerettek a településbe. A díszpolgári ünnepségen a művésznő arról is mesélt, hogy egykor pont az előtt a ház előtt parkolt le, amely később második otthonává vált.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Falco - Jászberény 96-70
  Falco - Jászberény 96-70 A Zsíros Tibor Magyar Kupa 1. elődöntőjében a Körmendet búcsúztató jászságiakat verte a FALCO, ezzel…
 • A fizikusok
  A fizikusok Komédia két felvonásban a Szombathelyi Waldorf Iskola 12. osztálya előadásában.
 • Dobó SE
  Dobó SE Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói. A felmérések alapján valamennyien kifejezetten…
 • Technika verseny
  Technika verseny Stílusosan a Megyeháza épületében tartották meg a második Vas megyei technika tantárgyi versenyt, amelynek idén…
 • Diákok kiállítása a Képtárban
  Diákok kiállítása a Képtárban Újragondolt alkotások, kreatív gondolatok leképeződései és az iparművészet mindennapi használati tárgyai is helyet kaptak a…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • Wallenberg-díj
  Wallenberg-díj 2010 óta minden évben díjjal ismeri el a Raoul Wallenberg Egyesület mindazokat, akik áldozatos munkájukkal…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…