Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Bartók Fesztivál

A megszokottnál színesebb és nyitottabb programok várják a résztvevőket a 34. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztiválon, július 14-e és 22-e között. A szeminárium gerincét most is a mesterkurzusok és szakmai előadások adják, de a fesztivál programkínálatát több érdekes koncert, sőt néhány kiállítás, táncház és idén először családi nap is színesíti.
Táncház, ajtónyitogatós installáció és “idegenvezetés” a Kékszakállú herceg várában - különleges rendezvényekkel invitálja a nagyközönséget a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál.

Szamosi Szabolcs - ügyvezető igazgató, Filharmónia Magyarország Nkft.

“Ezt a száz éves muzsikát, amelyet Bartók megalkotott, akár a Kékszakállút, akár más műveit meghallgathatják átiratokban, és a város közterein, parkjában is találkozhatnak mind családi napok, mind koncertek, beszélgetések keretében Bartók muzsikájával.”

A “Családok évéhez” is kapcsolódva - hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester - a Gayer-parkban bábszínház, kézműves foglalkozások, hangszersimogató is várja a kicsiket 21-én, este pedig a nagyobbaknak szólnak a jazz-reflexiók, Bartók Román népi táncaira.

A száz éve bemutatott Kékszakállú herceg vára hangzik el a fesztivál zárókoncertjén, amely egyben az Iseumi Játékok nyitó előadása is lesz, Komlósi Ildikó és Cser Krisztián énekesekkel. A Bartók-operának a Liszt Ferenc-díjas Hamar Zsolt a karmestere és rendezője.  


09:17-09:46 - Hamar Zsolt - zeneigazgató, Nemzeti Filharmonikus Zenekar

“Ennél jobb apropó nem is kell nekünk, hogy a Nemzetközi Bartók Szeminárium zárókoncertje és egyszersmind az Iseumi Játékok nyitó előadásaképpen ezt adjuk elő, egy új előadásban, nagy-nagy izgalommal készülve erre, azt gondolom, hogy minden előadó számára ez egy élmény, ha ezzel az operával dolgozhat.”

A szervező Filharmónia Magyarország állandó partnere a nemzetközi rendezvény megszervezésében a Savaria Szimfonikus Zenekar.

Kiss Barna - igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar


“A karmester növendékek végül is a mi segítségünkkel, közreműködésünkkel tanulják meg a darabokat, az idei műsorban Bartók-darabok szerepelnek, mint ahogy az egy Bartók-fesztiválhoz illik, volt már ez másképp is, azért emelem ki, most a 3. zongoraverseny lesz Fejes Krisztina szólójával, a Táncszvit, és a Concerto, Bartók utolsó nagy szimfonikus alkotása.”

A fesztivál programjai ingyenesek, bővebb információ filharmonia.hu weboldalon érhető el.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb