Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Bozsoki Zenei Fesztivál

Zenével telt meg Bozsok az elmúlt napokban. Balog Alexandra családja és barátai közreműködésével szervezi a fesztiváli programokat és mesterkurzusokat már öt éve. A nagyközönség pedig esténként koncerteket hallgathatott.
Hatvan fiatal muzsikus érkezett Bozsokra, hogy a mesterek irányításával egy héten át mélyítse hangszeres vagy énektudását. A zongorakurzust a Junior Prima díjas Fejérvári Zoltán vezette.

Fejérvári Zoltán - zongraművész
“Szerintem egy ilyen nyári kurzus egyfajta új szellőt, új irányt ad a növendékeknek. Nem mondanám azt, hogy valamit elsajátítanak, de mindenképpen jól jön nekik egy új benyomás, egy új irány - úgyhogy ez mindenképpen frissítően hat a továbbtanulásukra.”

A tábort öt évvel ezelőtt végzős konzervatóriumi növendékek hívták életre. A program az évek során nemzetközivé bővült.

Balog Alexandra - szervező
“A legelső évben negyven magyar diák volt, meg a szervezőcsapat és a tanárok - mindenki magyar volt, és a második évben történt az, hogy jöttek külföldi hallgatók is, és ezt követően pedig - a harmadik évtől - külföldi tanárok és professzorok, művészek is ellátogatnak hozzánk.”


A bozsoki fesztivál ezúttal sem csak a résztvevő hallgatóknak kínált zenei élményt. A közönség válozatos műfajú koncerteket hallgathatott. Ránki Dezső és Klukon Edit a falu templomában játszott kétzongorás koncertet, aminek egyik darabja ősbemutató volt. Mácsai Pál és Huzella Péter Villon-estjére megtelt a kőszegi Európa-Ház nagyterme.

Mácsai Pál - színművész
“Ezek tulajdonképpen dalszövegek voltak akkor is, tehát akkoriban nem vált még el - szájról szájra adták. Hallatlanul népszerű volt a maga idejében, mint valami rocker. Kocsmáról kocsmára ismerték és énekelték ezeket, többféle megzenésítése is volt egyes szövegeinek, de nagyon sokszor írt ő maga dallamra..”

Bősze Ádám, a Bartók Rádió és a Virtuózok című tehetségkutató műsorvezetője önálló estjén egy új műfajt mutatott be, az első zenei stand-up comedy keretében gondolatait, személyes tapasztalatait osztotta meg a közönséggel.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb