Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Zsidó udvar

Bensőséges hangulat, minőségi zene, kultúrák találkozása: ezért szeretik a karneválozók a Zrínyi utcai Zsidó Udvar és Bazár helyszínét, amely muzsikával és változatos előadásokkal gazdagítja a forgatagot.
A legújabbkori karneválok történetébe alig hat éve kapcsolódott be a Zrínyi utcai helyszín, a Curia Judaica mégis a nyitosság és a befogadás szimbólumává vált.

Puskás Tivadar - polgármester

“Ez egy olyan közösség itt, amely Szombathelynek egy igen értékes alkotórésze volt, és ma is az.”

Így vélekedett Puskás Tivadar polgármester a karneváli Zsidó Udvar és Bazár megnyitóján csütörtökön este, utalva a közösség aktív kulturális életére. Ugyancsak a békés együttélés fontosságát hangsúlyozta Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

Heisler András - elnök, Mazsihisz

“A zsidó és a keresztény értékek, a két kultúra egymásra épülése és szimbiózisa, a sokszínűség értékei, és ezen értékeknek a vibrálása példaértékű lehet mások számára, más városok számára is.”

A Szombathelyi Zsidó Hitközség elnöke mindkettejüknek emlékplakettel fejezte ki háláját a támogatásért. A házigazdák tapasztalata szerint a város polgárai szívesen jönnek a karneváli rendezvényükre.

Márkus Sándor - elnök, Szombathelyi Zsidó Hitközség

“Csak a legjobbakat hallom, mindenki gratulál, mindenki szereti ezt a pár napos együttműködést. Sok mindent tudunk megmutatni abból, ami a miénk, a sajátunk.”

Jó alkalom volt a megnyitó arra is, hogy 106. születésnapján köszöntsék Spiegler Elemért. A zsidó hitközség, és egyben Szombathely legidősebb polgára jelképesen egy gyémántdiplomát vehetett át. A programkínálat egyébként változatos lesz a hétvégén.

Kulhay András - főszervező

“Alapvető volt, amikor az egészet kezdtük, hogy ne csak zenei program legyen, hanem legyenek egyéb kulturális programok, előadások, akár a közgazdaságtan témájában, akár szociológia témájában, előadások vallási témában, tehát teológiai témájú előadások is vannak.”

A hivatalos ceremóniát koncertek sora követte, a hangulatot a Polgár Tibor - Bujtás Ervin duó alapozta meg.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb