Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tolnay-nap

Lukácsházán tartottak konferenciát az állatorvosi szakma neves képviselői a Tolnay Sándor Emléknapon. A tudósra 1992 óta emlékeznek minden esztendőben. Most az egyre jobban átalakuló hivatásról beszélgettek.
Tolnay Sándor halálának kétszázadik és születésének 270. évfordulójára emlékeztek a tudós szülőfalujában. Ő volt az állatorvos képzés elindítója Magyarországon. Az állatorvosi szakma jeles képviselői 1992 óta találkoznak Lukácsházán.

Virág János - polgármester

“A település úgy őrzi az ő emlékét, hogy egyrészt van a közösségi ház udvarán egy szobor elhelyezve, illetve a szobor mögött lévő utcát Dr. Tolnay Sándor utcának hívják, és egy intézmény is viseli a nevét, a Gyöngyösfaluban lévő iskola, a Dr. Tolnay Sándor Iskola is az ő nevét vette fel 1988-ban, és minen évben itt, a konferencia keretében őrizzük az emlékét.”

Az állatorvosi szakma napjainkban egyre jobban átalakul - ezt mondta a megyei főállatorvos, aki Tolnay Sándor családfájáról és munkásságáról tartott előadást az emlékülésen.

Horváthné dr. Sélley Erzsébet - főosztályvezető, Vas Megyei Kormányhivatal

“Az állatorvoslás inkább egy nem éppen megbecsült foglalkozás volt annak idején, jelenleg az állatorvosok is abban a helyzetben vannak, hogy a haszonállatok létszámának óriási csökkenésével az efelé irányulás megfordult, és inkább ugye a kisállatokkal, a kedvtelésből tartott állatokkal foglalkoznak a kollégák, ezt mutatja, hogy az egyetemen most a hallagtók 80 százaléka hölgy.”

A változásokról, kibővült feladatkörről értekeztek ebben a szakemberek. Ma már nem csak az állatokhoz kell értenie az állatorvosnak, hanem az élemiszerlánc-biztonsági kérdésekhez, például a növénytermesztéshez, a takarmányozáshoz vagy akár a közétkeztetéshez is - hangzott el.

Oravecz Márton - elnök,  Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

“Törekszünk arra, hogy meg tudjunk újulni, kövessük a változásokat az agráriumban, és az élelmiszerlánc egész területét lefedi a hivatal tevékenysége, ebben az állatorvosi oktatás és az állatorvosi szakmában végzett kollégák széles tudása az, ami segít bennünket.”

Az elnök szerint napjainkban a jól képzett szakemberekre az egész országban szükség van - így az állatorvoslás egy jövőbe mutató képzés Magyarországon.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Ha Filharmónia, akkor Bartók - ha Bartók, akkor Szombathely!
  Ha Filharmónia, akkor Bartók - ha Bartók, akkor Szombathely! Szombathelyen megrendezésre kerül 2019. július 12. és 21. között a 35. Nemzetközi Bartók Szeminárium és…
 • Rövid hírek
  Rövid hírek Vasúttörténeti könyv jelent meg az ELTE-n - Dalmáciáról tartottak előadást a Sportházban - Közművelődési szakembereket…
 • Közösségfejlesztő programok
  Közösségfejlesztő programok Összesen 50 millió forintra pályázhatnak mostantól azok a szombathelyi szervezetek, amelyek közösségfejlesztő programjaikkal a helyi…
 • Horvát bál
  Horvát bál Hosszú kihagyás után 1977-ben éppen egy bállal indult a vasi horvátság közösségi élete Szombathelyen, és…
 • Fúvósfarsang
  Fúvósfarsang Indulókat, klasszikus darabokat, filmbetéteket és rockdalokat is játszott a Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar a farsangi hangversenyén…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…
 • Látogatási tilalom kiterjesztése
  Látogatási tilalom kiterjesztése Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház az influenza járványveszély miatt elrendelt részleges látogatási…