Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tolnay-nap

Lukácsházán tartottak konferenciát az állatorvosi szakma neves képviselői a Tolnay Sándor Emléknapon. A tudósra 1992 óta emlékeznek minden esztendőben. Most az egyre jobban átalakuló hivatásról beszélgettek.
Tolnay Sándor halálának kétszázadik és születésének 270. évfordulójára emlékeztek a tudós szülőfalujában. Ő volt az állatorvos képzés elindítója Magyarországon. Az állatorvosi szakma jeles képviselői 1992 óta találkoznak Lukácsházán.

Virág János - polgármester

“A település úgy őrzi az ő emlékét, hogy egyrészt van a közösségi ház udvarán egy szobor elhelyezve, illetve a szobor mögött lévő utcát Dr. Tolnay Sándor utcának hívják, és egy intézmény is viseli a nevét, a Gyöngyösfaluban lévő iskola, a Dr. Tolnay Sándor Iskola is az ő nevét vette fel 1988-ban, és minen évben itt, a konferencia keretében őrizzük az emlékét.”

Az állatorvosi szakma napjainkban egyre jobban átalakul - ezt mondta a megyei főállatorvos, aki Tolnay Sándor családfájáról és munkásságáról tartott előadást az emlékülésen.

Horváthné dr. Sélley Erzsébet - főosztályvezető, Vas Megyei Kormányhivatal

“Az állatorvoslás inkább egy nem éppen megbecsült foglalkozás volt annak idején, jelenleg az állatorvosok is abban a helyzetben vannak, hogy a haszonállatok létszámának óriási csökkenésével az efelé irányulás megfordult, és inkább ugye a kisállatokkal, a kedvtelésből tartott állatokkal foglalkoznak a kollégák, ezt mutatja, hogy az egyetemen most a hallagtók 80 százaléka hölgy.”

A változásokról, kibővült feladatkörről értekeztek ebben a szakemberek. Ma már nem csak az állatokhoz kell értenie az állatorvosnak, hanem az élemiszerlánc-biztonsági kérdésekhez, például a növénytermesztéshez, a takarmányozáshoz vagy akár a közétkeztetéshez is - hangzott el.

Oravecz Márton - elnök,  Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

“Törekszünk arra, hogy meg tudjunk újulni, kövessük a változásokat az agráriumban, és az élelmiszerlánc egész területét lefedi a hivatal tevékenysége, ebben az állatorvosi oktatás és az állatorvosi szakmában végzett kollégák széles tudása az, ami segít bennünket.”

Az elnök szerint napjainkban a jól képzett szakemberekre az egész országban szükség van - így az állatorvoslás egy jövőbe mutató képzés Magyarországon.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb