Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Miatyánk kiállítás

A Miatyánk képekben elbeszélve. Kortárs képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Martineum Felnőttképző Akadémián Szombathelyen, ahol a műveken körbetekintve az imádság egy-egy sora elevenedik meg a látogató előtt.
Vajon megjeleníthető-e vizuálisan az imádság, a Jézus Krisztushoz mondott fohász?  A Miatyánk című kiállításon 11 kortárs képzőművész tesz kísérletet a megfoghatatlan megragadására.

Lőrincz Zoltán művészettörténész, kurátor

Mindennap elmondjuk, de nem gondoljuk végig, hogy vizuálisan mit jelent ez, a kiábrázolhatatlan, a szellemi-lelki életünknek a legintimebb pillanatát hogyan jelenítjük meg. És azt el szeretném mondani, hogy az első ilyen jellegű kiállításról van szó, az országban az első.

Az alkotásokat az imádság egy-egy sora inspirálta, így jelenik meg a kenyérszelés áhítata, a bűnbánat és a megbocsátás, Isten csendes jelenléte az életünkben, a kísértés vagy a feltámadás .

Péreli Zsuzsa spirituális élményt szőtt kárpitba, Kelecsényi Csilla I. világháborút megjárt nagyapja emlékeit dolgozta fel, Tóth Csaba pedig korábbi festőművészek alkotásait gondolta tovább - ennek a képnek például Degas Enteriőrje az előképe.

Tóth Csaba festőművész

Egy olyan helyzetet ábrázol, amikor a fiatal hölgynek bűntudata van. És ugye arról szól, hogy “bocsásd meg a mi bűneinket”, tehát egy olyan szituációt kerestem, ahol ez a magába roskadt, bűnbánó ember jelenik meg.

A művészek gondolataikat le is írták, amelyeket fejünket lehajtva - mintha imádkoznánk - olvashatunk el a művek előtt állva.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb