Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Mesebolt: Kutyus és Cicus

Milyen a kutyanyelv és a macskanyelv? Hogyan készül a mindenízű torta? Mi történik, ha valaki sajtnak nézi a mosószappant, és megeszi? - mindez kiderül a Mesebolt Bábszínház legújabb bemutatójából. Josef Čapek Történetek a Kutyusról meg a Cicusról című meseregényéből Kovács Géza rendezett humoros és minden korosztály számára szórakoztató darabot.
Kutya és macska ősellenségek, nem úgy Kutyus és Cicus, ők igazi jó barátok. Közös lakásban éldegélnek kettecskén, ami sok kalamajkával jár. Belepillanthatunk az életükbe, a költözés utáni takarítás gondjaiba, mókás civakodásukba.

Josef Čapek tíz epizódból álló meseregényének legbájosabb és legtanulságosabb epizódjait válogatta össze Kovács Géza rendező és Szász Ilona dramaturg.

Kovács Géza - rendező

"Alapjában véve az óvodás korosztálynak a legszórakoztatóbb, de vannak olyan helyzetek benne, ami felnőttek számára is, hiszen Kutyus, Cicus, férfi-nő barátságról, kapcsolatokról is szól, konfliktusok feloldásáról, de nagyon tiszta, naiv gyermeki humorral megfogalmazva."

Cicus szerepében Császár Erikát láthatjuk, Kutyust Kosznovszky Márton alakítja. A színészek hol a mesélő szerepébe helyezkednek, máskor közvetlenül is megszólítják, és játékos leskelődésre hívják a gyerekeket. A történet a gyermeki lét alapszituációit sorakoztatja fel: csetepeték, barátság, torkosság, az „egykeség” nehézségei, a bajba jutottak segítése is megjelenik.

Császár Erika - bábszínész

"Megpróbálnak egymás mellett élni, nem veszekednek, nem marakodnak, de megvan a maguk kis élete. Cicus dinamikusabb, aktív egyéniség, Kutyus egy kicsit lassabb gondolkodású, de épp ezért kiegészítik egymást."

A premier vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik a bábszínház kamaratermében. Az előadást több környékbeli kistelepülésen is bemutatja majd a társulat.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb