Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fotóspróba - Acélmagnóliák

Az amerikai kisváros felkapott fodrászüzletében minden szombaton összegyűlnek a legbefolyásosabb nők, hogy felszínes csevejjel enyhítsenek a magányukon - így tűnik legalábbis a szombathelyi Weöres Sándor Színház legújabb darabjában, az Acélmagnóliákban.
Természetes szépség nem létezik - ezzel a szlogennel és a könnyed, pozitív életfelfogásával tartja meg törzsvendégeit régóta Truvy, akihez nemcsak a volt polgármester özvegye, vagy a morcos kutyás szomszéd jár.

A vidám Shelby az esküvőjére készül. Édesanyja a szalon állandó vendége, így most ő is belecsöppen a társaságba.

Alberti Zsófi - színművész

“Mindenki azért jár a Truvynak a szalonjába, mert itt jobban érezheti magát. És a magány azért végigvonul a történeten, ahogy a nők csacsognak, de hát valójában nem csacsognak, hanem a számukra legfontosabb dolgokról beszélnek ilyenkor kendőzetlenül, férfiak nélkül, férfiakról. Ha jól csináljuk, akkor még vannak is férfiak az előadásban, mármint nem jelennek meg, de nagyon fontos részei az életüknek, ahogy a mienknek is.”

Mindenhonnan titkok és tragédiák tűnnek elő, miközben tipikus jellemek bontakoznak ki.

A filmként is sikert aratott történet nem csupán szórakoztat.

Nagy Cili - rendező

“Ez egy kisvárosnak, egy lousianai kisvárosnak a kertvárosi részén játszódik, és a környék meg a városnak ez az egyik legfelkapottabb fodrászüzlete, és mindig szombat délelőtt játszódik a történet, mert akkor jönnek össze a törzsvendégek, akik járnak a Truvyhoz, és nyilván ez az a hely, ahol ki lehet beszélni a problémákat, mint ahogy egyébként az életünkben is a fordrász és a kozmetikus egy kicsit a pszichológusunk is.”

“Hogyha jól megy, akkor megkönnyezem, vagy a nevetés miatt, vagy egyszerűen azért, mert úgy hat rám. Pedig már öt hete nézem, és betéve ismerem. De amikor a szemem láttára történik, akkor annyira magával ragad, mert mindannyiunk életében, mindannyiunk családjában történtek olyan események, születés, halál, esküvő, temetés, ami miatt megérint, mert valódi emberekről szól.”


A látvány magával ragadó, a színpadról áradnak a színek. Egy jelenet kifejezetten erre a témára épül, ezért a színház már a próbák alatt szervezett egy színtanácsadást a művészeknek.

Huszka Ági - színtanácsadó

“A színtanácsadás gyakorlatilag kiadja vagy megmutatja azokat a színeket, amelyek tökéletes harmóniában vannak a saját színeiddel, amit egyébként a bőrtónus ad meg, ez az egyik legfontosabb. A másik a szemszín, de egyébként a szemszín és a bőrtónus nagyon összefügg. Illetve a hajszín, ami nem nagyon számít ebben az egészben. az nagyon sokszor teljesen más, mint ami a bőrtónussal, szemszínnel harmonizál.”

“Nagyon sokminden történhet az ember arcán. Van, amitől szürkül, van, amitől sárgul, van, amitől előjönnek olyan bőrhibák, amire nem is gondoltad, hogy ott van. Van, amitől karikásabb leszel, van, amitől kijön a kis nevetőránc, ami lehet, hogy normál színeknél alig zavar, vagy alig látszik valamennyire, de mondjuk a rossz színnél kezdjük el nézni, és az az, ami dominál az egész arcon.”

Ezek a gyengének látszó nők folyton marják és ugratják egymást, de valójában erősek, és a bajban összetartanak. A darabot péntek óta játsszák a Márkus Emília-teremben.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Falco - Jászberény 96-70
  Falco - Jászberény 96-70 A Zsíros Tibor Magyar Kupa 1. elődöntőjében a Körmendet búcsúztató jászságiakat verte a FALCO, ezzel…
 • A fizikusok
  A fizikusok Komédia két felvonásban a Szombathelyi Waldorf Iskola 12. osztálya előadásában.
 • Dobó SE
  Dobó SE Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói. A felmérések alapján valamennyien kifejezetten…
 • Technika verseny
  Technika verseny Stílusosan a Megyeháza épületében tartották meg a második Vas megyei technika tantárgyi versenyt, amelynek idén…
 • Diákok kiállítása a Képtárban
  Diákok kiállítása a Képtárban Újragondolt alkotások, kreatív gondolatok leképeződései és az iparművészet mindennapi használati tárgyai is helyet kaptak a…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…
 • Látogatási tilalom kiterjesztése
  Látogatási tilalom kiterjesztése Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház az influenza járványveszély miatt elrendelt részleges látogatási…