Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Schrammel - ajándékozási szerződés

Szombathelynek ajándékozta életművének jelentős részét Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikusművész. Az erről szóló szerződést kedden írták alá a Városházán. A 111 műalkotás elhelyezésére a város az egykori Éva-malomból alakít ki kiállítóhelyet.
A Szombathelyen született Kossuth-díjas keramikusművész, Schrammel Imre teljes életművével mutatkozott be 2015-ben a Szombathelyi Képtárban. Azt vallja: sajátos, kísérlezető művészete is vasi gyökerű, abból a tapasztalatból származik, amit a Rába-parton, a hordalék és az agyag megfigyelésével szerzett. Úgy érezte, művei itthon találnak értő befogadókra, ezért is döntött úgy, hogy alkotásai közül több mint 100-at Szombathely városának ajándékoz.   

Schrammel Imre keramikusművész

Így egyben marad, másodszor egy olyan helyen marad egyben, ahol valamiféle egyéb kötődése is van, a szülőváros és a feleségem Vas megyei kötődése, ez így együtt számomra egy nagyon megtisztelő dolog.

Az ajándékozási szerződést a Városházán írta alá a művész és a polgármester. Puskás Tivadar azt hangsúlyozta: igyekeznek méltó módon gondját viselni a világhírű gyűjteménynek, amely újabb értékkel gazdagítja a város kulturális kínálatát.  

Puskás Tivadar polgármester
Ezt a gyűjteményt, 111 darabot kapott meg a szülővárosa, Szombathely, ezt a gyűjteményt mi őrizzük, egyben tartjuk, és minél több embernek igyekszünk bemutatni.

A szerződés aláírásán elhangzott: a Modern Városok Program keretében 280 millió forintból kezdődhet meg az egykori Éva-malom felújítása - itt kap majd helyet a Schrammel-gyűjtemény. Az épület, amelynek átalakítását a művész fia tervezi, várhatóan 2020 végére készül el.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb