Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Dr. Kiss Gyula-díjátadó

Répcelakon rendezte meg a Dr. Kiss Gyula Baráti Kör a díjátadó ünnepségét. A Közösségi Kultúráért munkálkodókat 25. alkalommal díjazta a szervezet.
Dr. Kiss Gyula a szombathelyi főiskola ikonikus tanára volt. Az ő szellemiségében dolgozó népművelők elismerését tűzte ki célul a nevét viselő baráti kör. Horváth György elnök és Kiss Virág, Kiss Gyula lánya adta át az elismeréseket a 12 díjazottnak. Mások mellett elismerést kapott a szombathelyi Wiktora Antal, a TIT Baráti Kör tagja, a Savaria Legio Egyesület és Dancs István, Vas megye és Szombathely nyugdíjas szövetségének tiszteletbeli elnöke. Biczó Ferenc répcelaki helytörténész évtizedek óta kutatja a település múltját.

Biczó Ferenc – helytörténész, Répcelak

“A múzeum kialakításában segítkeztem, amikor készült, a Répcelak történetéről szóló könyv első fejezetét én írtam, A múltunkból részt, meg a Répcelaki Hírmondóban is volt egy sorozat a múltunkból.”

A rendezvényen színpadra lépett Répcelak Város Gyöngy Női Kamarakórusa, amelynek vezetője is elismerést kapott. A pedagógus a zeneiskola tanára, a katolikus templom kántora, három kórust is vezet.

Tanda Ibolya – karvezető

“Elindítottam a Gyöngy-kórust, utána megalakult a templomban a Szent István Katolikus Vegyeskar, és akkor most nemrég, ahogy elhangzott az életrajzomban is, az általános iskola égisze alatt a művészeti iskolásokból alakítottam a Cérnahang Kamarakórust.”

Dr. Kiss Gyula-díjat kapott Frank-Sziklai Márta bozsoki és Borsitsné Pásty Rita rábahídvégi népművelő, Haizler Lászlóné büki könyvtáros, Virág János lukácsházi és Fehér László celldömölki polgármester, Nádler László oszkói festőművész, valamint Csepreg Város Fúvószenekara.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb