Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A kultúra lovagjai találkoztak

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány által a kultúra területén hosszabb ideje végzett tevékenység elismeréseként adományozott Magyar Kultúra Lovagja címmel Vas megyében 25 személy büszkélkedhet (bár közülük sajnos már 4-en meghaltak) akik 2019. október 7-én  a Megyeháza címertermében találkoztak.

A Kultúra Lovagjait a Vas megyei Közgyűlés elnöke, Majthényi László hívta meg a találkozóra, aki 2019-ben lett a kultúra lovagja. A találkozón 18 lovag vett részt. Mindegyikük elmondta, hogy nagy meglepetés volt számukra, amikor karácsonyi ajándékként jelölő szervezetük közölte, hogy január 22-én a Magyar Kultúra Napján – amennyiben elfogadják a jelölést, úgy januárban lovaggá fogják avatni. Röviden mindenki elmondta, hogy melyek voltak azok a lovagias tettek, amely alapján a közel félszáz pályázó közül bekerült a következő év januárjában felavatandó 20-30 lovag közé. 
Mindenki nagyon örült annak, hogy ez a találkozó létrejött és elhatározták, hogy ezentúl legalább évente találkoznak, illetve a egymás programjain, ha lehetőségük van részt vesznek. Zártkörű facebook csoportot is hozna létre, melyen mindig könnyen tudják egymást tájékoztatni a rendezvényekről. A beszélgetés a Tinódi teremben közös ebéddel zárult. 

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb