Hiba
 • JFile: :olvasás: Nem nyitható meg a fájl: https://query.yahooapis.com/v1/public/yql?q=SELECT+%2A+FROM+yql.query.multi+WHERE+queries%3D%27SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.info+WHERE+api_key%3D%22895d05375cb5ea3fd69836b3a3cd012b%22+and+photoset_id%3D%2272157640045934276%22%3B+SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.photos%28300%29+WHERE+api_key%3D%22895d05375cb5ea3fd69836b3a3cd012b%22+and+photoset_id%3D%2272157640045934276%22+and+extras%3D%22description%2C+date_upload%2C+date_taken%2C+path_alias%2C+url_sq%2C+url_t%2C+url_s%2C+url_m%2C+url_o%22%27&format=json&env=store%3A%2F%2Fdatatables.org%2Falltableswithkeys&_maxage=300&callback=
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ők a Magyar Kultúra Napi díjazottak

Hagyomány már, hogy január 22-én, a Magyar Kultúra Napján elismerésben részesülnek a város kulturális életében kiemelkedő munkát végző szakemberek. Az idén Fűzfa Balázs, Novák Edina, Vida Gabriella, Birkás István vehette át a díjat.
Kiemelkedő Kulturális Munkáért-díj adományozható annak a személynek, aki a kulturális életben több éven át tartó kiemelkedő munkát végzett. A díj kettő fokozatban adományozható. Az I. fokozatot évente egy, a II. fokozatot évente legfeljebb kettő személy kaphatja.

kult fuzfa

Kiemelkedő Kulturális Munkáért-díj I. fokozat:

Fűzfa Balázs Nyugat-magyarországi Egyetem docense

Fűzfa Balázs több tudományos szakmai, valamint kulturális társaság tagja. Folyóiratok főszerkesztője, nemzetközi szakmai kapcsolatai Erdélyhez, Szlovákiához, Burgenlandhoz kötik, ahol rendszeresen tart előadásokat, továbbképzéseket. Vas Megye és Szombathely irodalmi emlékei feltárásának, irodalmi életének aktív szervezője. Irodalom- és élményközpontú, modern pedagógiai munkásságával példaértékű tankönyvet adott közre. Tudományos és szervező munkájával kiemelkedő szerepet játszott a Weöres Sándor Centenáriumi Év előkészítésében.

kult edina

Kiemelkedő Kulturális Munkáért-díj II. fokozat:

Novák Edina, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ marketingvezetője

Novák Edina folyamatosan kiváló eredményességgel és magas esztétikai érzékkel közvetíti a kultúrakedvelők felé Szombathely kulturális-közművelődési életét meghatározó információkat. A rendezvények előkészítésében, megvalósításában, utógondozásában munkássága meghatározó. Műsorvezetői teendői emblematikusak. Olyan, a város kulturális életében meghatározó események moderátora volt, mint a Savaria Karnevál, a Magyar Dal Napja, a Szent Márton Ünnep, a Tánc Világnapja a Szentivánéji Vigasságok vagy épp a Magyar Kultúra Napja.

kult vida


Kiemelkedő Kulturális Munkáért-díj II. fokozat:

Vida Gabriella az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársa

Vida Gabriella folyamatosan magas színvonalon segíti az intézmény titkárságának ügyeit. Kapcsolattartásával segíti az intézmények közötti koordinációt. Precizitásával, elkötelezettségével, munkaköri feladatain túlmenő az AGORA-t segítő tevékenységével méltán kiérdemli ezt a kitüntetést.


A „Kultúra Támogatásáért-díj” adományozható annak a személynek aki a város kulturális életének fejlődése, egyes kulturális rendezvények, események megrendezése, a kultúra területén tevékenykedő személyek, művészek munkájának segítése lehetővé tétele érdekében kiemelkedő tevékenységével, áldozatvállalásával közmegbecsülésre tett szert. A díjat évente egy személy kaphatja.

kult birkas

Kultúra Támogatásáért-díj

Birkás István, a győrvári Birkás Pálinkafőzde tulajdonosa.

Termékeikkel többször bemutatkoztak hazai és külföldi kiállításokon melyeken nem csak üzleti lehetőség reményében jelentek meg, hanem pálinkát, mint a nemzet hungaricumot is igyekeztek megismertetni a fogyasztókkal. Számos szakmai díj tulajdonosa:„Ifjú Gazda”, „Gasztonómiai arany diploma”, „az Év vállalkozója”, Nemzetgazdasági Minisztérium „Magyar Gazdaságért Díja”.

Fontos számára a társadalmi szerepvállalás. Birkás István az elmúlt években több kulturális rendezvény is támogatott, köztük a Magyar Dal Fővárosa rendezvényt, amelynek kiemelt főtámogatója vol

VideóGaléria

{gallery}http://www.flickr.com/photos/szombathelyi7/sets/72157640045934276/{/gallery}

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb