Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Könyvbe foglalt arborétum

Ötven év elteltével újra könyv jelent meg a Kámoni Arborétumról. Tudományos igényességű, de mégis közérthetően megfogalmazott szövegek mellett gazdag képi illusztráció eleveníti fel a botanikai gyűjtemény történetét, értékeit.
A Kámoni Arborétum hazánk legnagyobb fenyő- és leggazdagabb fásnövény-gyűjteménye. A kert minden évszakban tartogat látnivalót. Hamarosan a Rhododendronok is virágoznak. Mióta felújították a kertet, még többen tesznek sétát a több hektáros kertben és gyönyörködnek a növényekben, és próbálják meglesni az állatokat. A most megjelent könyv is ebben a kíváncsiskodásban nyújt segítséget.

" Közel 50 éve adtuk ki az utolsó könyvet a Kámoni Arborétumról. És tudjuk, sejtjük, hogy majdnem mindenki az internetről tájékozódik, de jóleső érzés mindig kézbefogni egy könyvet. Úgy gondoltuk, hogy egyfajta megkoronázása annak a néhány évnyi munkának az a fizikai valójában is kézbevehető könyv amely nem csupán a növényekről szól, nem csupán a múltról szól, hanem arról is, hogy miért is csináltuk ezt a beruházást. -fogalmazott Borovics Attila, az  Erdészeti Tudományos Intézet főigazgatója a bemutatón.

Séta képek segítségével

A kötet bemutatja az arborétum történetét is. Új információk is napvilágra kerültek a kutatás során. Az írásokon keresztül megismerhetjük azokat az embereketis , akik sokat tettek a gyűjtemény létrejöttéért, megmaradásáért. Többek között Bánó István kámoni munkásságáról és személyéről is olvashatunk. A képek segítségével tehetünk egy sétát a parkban, miközben a növény és állatvilágot is megismerhetjük. A könyv bemutatja miként vált az arborétumban a hazai fenyőnemesítés központjává, milyen  tudományos és kutatómunkák zajlottak ezzel kapcsolatban Szombathelyen.

A kötet - amely az Erdészeti Tudományos Intézet, a Kámoni Arborétumért Egyesület összefogásával és a város támogatásával jelent meg. Számos újdonságot tartalmaz az olvasók és a szakértők számára is. 50 év elteltével jelent meg újra kiadvány az arborétumról. Az akkori kötetet, Retkes József mellett, az a Bánó István írta, aki 30 évig irányította a kertben zajló munkát.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb