Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

15. jubileumát ünnepli idén a Lamantin Jazz Fesztivál

Június 22-től 28-ig koncertek várják a zenekedvelőket, három helyszínen: a Fő téren, a Bartók Teremben és a színházban. A fellépők között világsztárok és a műfaj hazai kiválóságai is ott lesznek. A programokat sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.
A születésnaposnak jár a torta: 15 éves a Lamantin Jazz Fesztivál
A születésnaposnak jár a torta: 15 éves a Lamantin Jazz Fesztivál
Szombathely egyik legszebb hagyománya ez a fesztivál, amely 2000-ben még egynapos volt, mára egyhetesre bővült - mondta köszöntőjében Puskás Tivadar polgármester. A város idén kiemelten támogatja a rendezvényt, a húszmilliós költségvetés felét az önkormányzat biztosítja. "Magyarországon az egyik legjelentősebb jazz-esemény, de azt hiszem nem csak határainkon és Európán belül, hanem világhírre is szert tett a rendezvényünk"- fogalmazott a polgármester.

Nem utolsó sorban a stabil anyagi háttérnek köszönhetően erős programot sikerült idén összeállítani. 19 koncerten, 8 ország 76 fellépője szórakoztatja majd a jazz-rajongókat. Itt lesz Pátkai Rozina, szólókoncertet ad Szakcsi Lakatos Béla, szuperprodukcióval érkezik Horváth Charlie és zenekara, fellép többek között a Fool Moon és a Jambalaya is. Világsztárokból sem lesz hiány. "Monty Alexander trióját említeném, ő egy jamaikai születésű amerikai zongorista, egy igazi világsztár, mindenkinek nagy szeretettel ajánlom a koncertjét. Enrico Rava is itt lesz, az olasz jazz ikonikus alakja, a világon igen jól ismert trombitásról van szó. Matt Schofield a blues-nap szátrvendége, egy angol, aki Kanadában él, gitáros " -sorolta Tímár Péter szervező. 

Szombaton blues-napot tartanak, és nem marad el az improvizációs tábor sem, az idei lesz a 12. 125 hallgató jelentkezett, akik a hazai jazz-élet elismert zenészeitől vehetnek elméleti és hangszeres órákat. A fesztivál nyitánya a tábor tanárainak bemutatkozó koncertje lesz vasárnap 20 órától a színházban működő Lamantin Klubban.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb