Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tábor keresztény szellemben

Hatszáz gyerek fordul meg idén nyáron a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász táborában Nardán. Augusztus 8-ig, heti turnusokban fogadják az általános iskolásokat. Itt amellett, hogy játékkal és szórakozással töltik az időt, keresztényi értékeket is tanulnak a gyerekek. Többek között azt, hogy másokon segíteni nemes cselekedet.
Nyolc turnusban szervez tábort az Egyházmegyei Karitasz Nardán
Nyolc turnusban szervez tábort az Egyházmegyei Karitasz Nardán
Az újrahasznosítás egy különleges módját próbálhatják ki a táborozók: papírbrikettet készítenek. Ez a prés arra szolgál, hogy az összevágott, leáztatott papírhulladékból kinyomja a vizet, és tégla formájúra alakítsa azt. A papírbrikett kiváló tüzelőanyag, fűtőértéke a barnaszénével vetekszik. Az elkészült papírtéglákat a téli fűtési szezon előtt rászoruló családoknak osztják majd szét.

Nyolcadik éve szervez nyári tábort a karitász. Augusztus 8-ig nyolc hét a tábor, egyetlen jelentkezőt sem utasítanak el. Az elmúlt években kitoltuk nyolc hétre, mert az volt a tapasztalat, hogy a nyári táboroknak július végén vége van, és a szülők nehezen oldják meg a gyerekek felügyeletét" - tette hozzá Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója.

A táborban a gyerekek kedvükre játszhatnak, sportolhatnak, kézműveskedhetnek, íjászkodhatnak.Egyházi tábor lévén keresztényi szellemben igyekeznek fejleszteni a gyerekek személyiségét. "A szabadidő eltöltésben is lehet olyan módon a keresztényi értékeket elhinteni a gyermekek szívében, amely személyiségük gazdagodásához járulhat hozzá. A karitász munkatársai lelkesen, fáradságot nem kímélve végzik minden évben, és nagyon pozitív visszajelzéseket hallok" - mondta el lapunknak Veres András megyés püspök.

A karitász munkatársai mellett önkéntesek látják el a gyerekek felügyeletét, és vezetik a foglalkozásokat a nardai táborban.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb